Doornbos reageert op Hamilton-nieuws: 'Bij de nieuwe reglementen kan Ferrari zomaar het voordeel pakken' Formule 1
Formule 1

Doornbos reageert op Hamilton-nieuws: 'Bij de nieuwe reglementen kan Ferrari zomaar het voordeel pakken'

Doornbos reageert op Hamilton-nieuws: 'Bij de nieuwe reglementen kan Ferrari zomaar het voordeel pakken'

Voormalig Formule 1-coureur en analist Robert Doornbos heeft via LinkedIn gereageerd op de berichtgeving dat Lewis Hamilton een contract heeft ondertekend om vanaf 2025 voor Ferrari te rijden. Doornbos verklaart de overstap van de Brit, en kaart daarbij onder meer de huidige situatie bij Mercedes aan.

'Dit is een enorme stap, aangezien Lewis een zevenvoudig wereldkampioen is, naast de legendarische Michael Schumacher', zo opent Doornbos op zijn eigen account. 'Het is geen geheim dat Schumacher met veel succes van teams wisselde in 1996, en vervolgens meer titels wist te winnen. Hamilton zal dromen om in de voetsporen van de Duitser te treden.' Schumacher won bij Benetton twee wereldtitels in 1994 en 1995, om vervolgens bij Ferrari nog eens vijf keer wereldkampioen te worden. Ferrari pakte in 2000 de eerste coureurstitel in 21 jaar tijd. Inmiddels wacht Ferrari ook alweer zeventien jaar op een nieuwe hoofdprijs.

Hamilton hoopt bij Ferrari op nieuw succes

Doornbos kaart ook aan dat Hamiltons keuze gebaseerd kan zijn op het tegenvallende presteren van Mercedes. 'Misschien heeft hij echter ook het gevoel dat Mercedes hem niet de competitieve auto kan geven, die nodig is om zijn achtste wereldtitel te veroveren.' Hamilton won in 2022 en 2023 geen enkele race, en de verwachting is dat Mercedes in 2024 van concept zal wisselen, waarbij het mogelijk aan een nieuwe inhaalslag moet beginnen.

'Het 2025-seizoen zal ook het einde inluiden van de huidige regelgeving, zowel aerodynamisch als qua motoren. Met de nieuwe reglementen in 2026 zou Ferrari zomaar het voordeel kunnen pakken', weet de voormalige coureur van Minardi en Red Bull Racing. 'Het is wel een gok, maar iedere coureur, wereldkampioen of niet, droomt ervan om ooit dat iconische rode pak aan te mogen trekken, en in een rode auto een poging te doen om de overwinning te grijpen.'

'Vergeet niet dat Ferrari al sinds de wereldtitel van Kimi Räikkönen geen wereldkampioen meer geworden zijn. Ze zijn toe aan nieuwe hoofdprijzen', aldus de Rotterdammer. 'Grote namen als Fernando Alonso en Sebastian Vettel hebben al geprobeerd om Ferrari glorie te bezorgen door van team te wisselen, maar het grote succes wisten zij niet te pakken. Weet Lewis Hamilton dit patroon te doorbreken?' vraagt Doornbos zich af. 'Ik kan niet wachten om de wissel van Lewis mee te maken, en ik kan niet wachten op het 2025-seizoen, maar laten we eerst maar de aandacht op 2024 richten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws