Doornbos zag geen andere optie voor Pérez: 'Verstappen heeft dat bewezen' Formule 1
Formule 1

Doornbos zag geen andere optie voor Pérez: 'Verstappen heeft dat bewezen'

Doornbos zag geen andere optie voor Pérez: 'Verstappen heeft dat bewezen'

Robert Doornbos is van mening dat Sergio Pérez heeft gedaan wat hij moest doen. De Mexicaan wist poleposition te pakken, nadat Max Verstappen al in Q2 uitviel nadat zijn aandrijfas was gebroken. Charles Leclerc kwam nog enigszins in de buurt, waar Carlos Sainz er juist weer een stuk verder vanaf stond. Voor Doornbos was er dan ook genoeg om na te bespreken na deze kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

'De man die doet wat hij moet doen, is Sergio Pérez', begint Doornbos zijn analyse bij Ziggo Sport. 'Er was geen andere optie dan die pole pakken. Max heeft bewezen iedere sessie de snelste te zijn, dan moet je hier ook gewoon doorpakken.' Dat het door verkeer niet altijd makkelijk is, ziet de analist ook. 'Je moet het allemaal wel aan elkaar knopen. Hij is de man met de drie snelste sectoren in de kwalificatie ten opzichte van de andere twee waarmee hij aan het strijden was voor pole.'

'Leclerc is wel het kwalificatiebeest'

Dat Leclerc er redelijk bij zat, viel Doornbos ook weer op. 'Leclerc is wel het kwalificatiebeest wat we vorig jaar zagen. Op zaterdag was hij de man altijd, net als nu. Als de druk er is, pakt hij dat rondje wel en zijn teammaat Carlos Sainz niet. Die zakt gewoon door het ijs.' Daar moet Sainz wel mee oppassen, denkt Doornbos. 'Zeker met een nieuwe teambaas als Frédéric Vasseur moet je niet met te veel excuses komen. Dat is wel iemand die echt de druk erop legt bij een rijder.'

Volgens Doornbos is het belangrijk als tweede rijder om dichtbij te zitten. 'Maar als je teamgenoot Verstappen is, dan ben je al blij als je er vier tienden achter zit in dit geval. Meedogenloos. In de derde vrije training, ik bedoel hij heeft alle trainingen getopt, maar die was ongekend. Zelfs op die harde band was hij veel sneller dan iedereen. Op die rode band is het foutloos. Als je dan uitvalt met een aandrijfas, tuurlijk ben je dan zuur', aldus Doornbos over de uitvalbeurt van Verstappen.

Verstappen mag onderdeel laten vervangen

Onder parc fermé mag dit onderdeel wel vervangen worden, legt Doornbos uit. 'Het is een veiligheidskwestie, want je kan niet van start. Dus je mag dat vervangen. Wat nu bekend is, is dat het de rechterkant is. Dus met de aandrijfas links kan je nog terugrijden naar de pits. Die rechterkant kunnen ze vervangen, en voor de rest is er niks mis met die auto. Dus vooral er niet aankomen en laat maar zien wat je kan', besluit Doornbos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws