Ziggo Sport

Ziggo Sport verslaat de Formule 1-races in Nederland. Het kanaal van Liberty Media heeft als enige de rechten om de F1 uit te zenden. Rob Kamphues presenteert de programma's en Robert Doornbos is vaste analist. Olav Mol en Jack Plooij zorgen ter plaatse voor de verslaggeving. Tom Coronel schuift met regelmaat aan als analist bij onder andere Formule 1 Café.

Vaste programmering

Ziggo Sport zendt het gehele Grand Prix-weekend van de Formule 1-races live uit. Zowel de trainingen als de kwalificaties en race zijn live te volgen. Niet alleen via het reguliere kanaal overigens. Op de extra kanalen zijn bijvoorbeeld ook alleen onboardbeelden en beelden vanuit de pits live te aanschouwen. De kwalificatie en race worden begeleid door een middagvullend programma vanuit de Ziggo Sport-studio.

Formule 1 Café

Gedurende het seizoen zendt Ziggo Sport elke vrijdagavond het Formule 1 Café uit. Presentator Rob Kamphues en vaste sidekick Robert Doornbos ontvangen in een kroegsetting verschillende prominenten uit de autosport. Het programma is laagdrempelig en zit boordevol humor. Onder meer Tom Coronel en Giedo van der Garde zijn ook geregeld te gast in de talkshow.

Ziggo Sport verliest uitzendrechten Formule 1

Vanaf 2022 is de Formule 1 niet meer te zien op Ziggo Sport. De uitzendrechten van de sport zijn namelijk naar het Scandinavische Nordic Entertainment Group gegaan, dat voornemens is om via streamingdienst Viaplay de sport aan Nederland te vertonen. Of bekende Ziggo Sport-mensen meegaan naar Viaplay is nog niet bekend.

Ziggo Sport nieuws