Ziggo Sport

Ziggo Sport versloeg tot 2022 de Formule 1-races in Nederland. Het kanaal van Liberty Media had als enige de rechten om de F1 uit te zenden, maar is deze verloren aan de Nordic Entertainment Group (NENT). Zij gaan via streamingsdienst Viaplay de Formule 1-races verslaan vanaf het seizoen 2022. Wel blijft Ziggo Sport bestaan en zal het nog steeds Formule 1-content produceren. Zo blijft Ziggo Sport samenvattingen delen van de gereden sessies tijdens de raceweekenden en blijft het Race Café - voorheen Formule 1 Café - ook bestaan.

Mol en Plooij blijven bij Ziggo Sport

Olav Mol zal het commentaar leveren bij de uitzendingen van de Formule 1 op Ziggo Sport, terwijl Rob Kamphues en Robert Doornbos in de studio in Nederland de analyses zullen leveren. Ook ontvangen zij enkele gasten in de studio om de Formule 1 mee te bekijken en te analyseren. Jack Plooij blijft ook actief als pitreporter bij Ziggo Sport. Tom Coronel, vaak aanwezig geweest als analist bij Ziggo Sport, verhuist naar Viaplay en komt dus niet meer langs bij Ziggo.

Race Café

Ziggo Sport zendt gedurende het raceseizoen elke vrijdagavond het Race Café uit. Presentator Rob Kamphues en vaste sidekick Robert Doornbos ontvangen ook in 2022 in een kroegsetting verschillende prominenten uit de auto- en motorsport. Het programma is laagdrempelig en zit boordevol humor. Rick Winkelman, kenner van vele takken in de motorsport, zal ook wekelijks aanschuiven en Rob van Gameren blijft ook bij Ziggo Sport.

Ziggo Sport

Carlos Sainz en Charles Leclerc zullen vanaf 2022 niet meer zulke interviews geven bij Ziggo Sport, dat de rechten van de Formule 1 verloor aan Viaplay (Foto: Ferrari F1 Media).

Poll

Blijf jij de Formule 1 via Ziggo Sport volgen?

Ziggo Sport Nieuws