F1 in het kort | Leclerc krijgt een andere race-ingenieur vanaf Imola Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Leclerc krijgt een andere race-ingenieur vanaf Imola

F1 in het kort | Leclerc krijgt een andere race-ingenieur vanaf Imola

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Leclerc krijgt een andere race-ingenieur vanaf Imola

Charles Leclerc zal vanaf de Grand Prix van Emilia Romagna een andere race-ingenieur krijgen. Xavi Marcos, zijn huidige engineer, zal zijn ervaring bij het Formule 1-team inbrengen bij de ontwikkeling van andere belangrijke bedrijfsprogramma's, zo meldt Ferrari via haar officiële kanalen. Leclerc en Marcos werkten vanaf 2019, dus vanaf het jaar waarin Leclerc bij Ferrari debuteerde, al samen. Vanaf Imola zal de Monegask samenwerken met Bryan Bozzi, die momenteel de performance engineer is van de Ferrari-coureur. Bozzi is al tien jaar werkzaam bij de Scuderia en zal dus in Imola zijn debuut als race-ingenieur maken.

FIA ziet CEO na anderhalf jaar alweer vertrekken

Natalie Robyn, de eerste CEO van de FIA, vertrekt aan het einde van deze maand na anderhalf jaar alweer bij het overkoepelende autosportorgaan. In de periode gaf ze leiding aan de veranderingen in de structuur van de FIA. Beide partijen zijn volgens het statement in goed onderling overleg tot overeenstemming gekomen. Het is nog niet duidelijk wie haar opvolger gaat worden. Wel is Robyn na sportief directeur Steve Nielsen, technisch directeur single-seaters Tim Goss en het hoofd van de FIA Women in Motorsport-commissie Deborah Mayer de volgende werknemer die de FIA in een korte periode gaat verlaten.

Verstappen ziet pluspunt van aanwezigheid Trump in Miami

Bij de Grands Prix in de Verenigde Staten is er doorgaans geen tekort aan celebrities, en dat was in Miami niet anders. Onder meer voormalig president Donald Trump was van de partij, wat op veel kritiek kon rekenen van veel volgers, maar Max Verstappen zag ook wel het positieve in van de aanwezigheid van Trump. 'Het is goed als iedereen hem in de gaten houdt, want dan valt niemand mij lastig', lacht Verstappen bij het Franse Canal+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws