F1 in het kort | Onzekerheid over F1-race op Monza blijft bestaan: 'Kunnen dit niet alleen' Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Onzekerheid over F1-race op Monza blijft bestaan: 'Kunnen dit niet alleen'

F1 in het kort | Onzekerheid over F1-race op Monza blijft bestaan: 'Kunnen dit niet alleen'

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Onzekerheid over F1-race op Monza blijft bestaan: 'Kunnen dit niet alleen'

Het is nog onzeker of Monza ook na 2025 nog op de Formule 1-kalender staat. Angelo Sticchi Damiani, voorzitter van Automobile Club of Italy, durft nog geen garanties te geven. 'Het circuit moet veranderen. Er wordt gezegd dat Europa te veel races heeft en er zijn verzoeken uit Amerika, Azië en nu ook Afrika. We hebben 44 miljoen geïnvesteerd, maar we verliezen nog steeds veel geld door hoge exploitatiekosten. Nu raakt ons budget op, en kunnen we deze uitdaging niet alleen aangaan.'

Andretti contracteert voormalig technisch directeur als hoofd Formule 1-project

Nick Chester is door Andretti aangetrokken om het Formule 1-project te leiden, meldt The-Race. De 54-jarige Engelsman was zeven jaar lang actief als technisch directeur van Renault en Lotus in de Formule 1. Nadat hij twee jaar actief was voor Mercedes in de Formule E heeft hij nu de verantwoordelijkheid gekregen om het Andretti-project te leiden om samen met Cadillac in 2026 de Formule 1 te begeleiden. Andretti is vooralsnog niet verzekerd van een plekje om vanaf 2026 deel te nemen.

Geldboete voor schoonvader Verstappen na racistische uitspraak over Hamilton

Nelson Piquet, drievoudig wereldkampioen Formule 1 en de schoonvader van Max Verstappen, moet 950.000 dollar betalen na het maken van racistische uitspraken over Lewis Hamilton. Dat heeft de rechtbank in Brazilië vrijdag besloten. Piquet noemde de Mercedes-coureur naar aanleiding van zijn crash met Verstappen op Silverstone in 2021 een neguinho, verwijzend naar de huidskleur van Hamilton. Het levert hem nu een riante geldboete op.

Marko overtuigd: 'Zien een andere Verstappen in Australië'

Helmut Marko weet zeker dat Max Verstappen het beter zal doen tijdens de Grand Prix van Australië. De Red Bull Racing-coureur kampte in Saoedi-Arabië nog met een buikgriep, waardoor hij volgens de Oostenrijker op slechts tachtig procent van zijn gebruikelijke kracht reed. 'Max was niet honderd procent fit. Maar nu doet hij er alles aan om weer maximale prestaties te kunnen leveren. Dus we zien een andere Verstappen terug in Australië', aldus Marko bij F1-Insider.

Geen zorgen over interne strijd bij Red Bull: 'We hebben twee volwassen coureurs'

Na de Grand Prix van Saoedi-Arabie werden er weer vraagtekens geplaatst bij de relatie tussen Max Verstappen en Sergio Pérez. Teambaas Christian Horner heeft naar eigen zeggen geen reden om zich zorgen te maken. 'We hebben twee zeer volwassen coureurs die inmiddels al even met elkaar samenwerken', zegt de Brit bij Motorsport.com. 'We hebben voor de wedstrijd de race met elkaar doorgenomen en ook het bewuste scenario besproken zoals het zich uiteindelijk voltrok.' De coureurs waren vrij om te racen zolang ze respect voor elkaar bleven houden en aan het teambelang dachten. 'Daar hebben ze zich aan gehouden.'

Pérez baart opzien met verwijderen van tweet met kampioensstatement

Sergio Pérez baart opzien in de Formule 1-wereld nadat hij een tweet heeft verwijderd waarin hij duidelijke taal sprak. De coureur van Red Bull Racing deelde, na het winnen van de Grand Prix van Saoedi-Arabië, een bericht waarin hij zei kampioen te willen worden. Dat bericht is inmiddels verwijderd en vervangen door eentje waarin de Mexicaan zegt nog hard te gaan pushen. Waarom Pérez de tweet heeft verwijderd, is onduidelijk.

Rosberg niet onder de indruk van houding Verstappen: 'Kan een betere verliezer zijn'

Nico Rosberg is niet echt onder de indruk van de houding van Max Verstappen tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië. De coureur van Red Bull Racing was kritisch op het team en wilde ook al niet bij de debrief zijn op de zaterdagavond. 'Het is niet echt goed om dat te zien', zegt Rosberg bij Sky Sports. 'Dat is geen goede benadering, geen goede mentaliteit zo vroeg in het seizoen wanneer het team zo'n briljante prestatie heeft geleverd met de auto en zo hard werkt. Hij zou een betere verliezer kunnen zijn, zou ik zeggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws