F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Singapore 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Singapore 2023

F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Singapore 2023

Tijdens de eerste twee vrije trainingen in Singapore slaagden de heren van Ferrari erin de toon te zetten voor de rest van het weekend. Tijdens de eerste training trok Charles Leclerc aan het kortste eind terwijl Carlos Sainz zich verloren moest geven, maar later op de dag waren de rollen omgedraaid en ging Sainz er met de snelste tijd vandoor. Max Verstappen wist tijdens de eerste training nog een derde tijd neer te zetten, maar viel tijdens de tweede training een stuk verder naar achteren. Voor de tweede keer dit seizoen kan de Nederlander dus serieuze concurrentie verwachten.

Singapore staat al jarenlang bekend om de hoge temperaturen en luchtvochtigheid, en juist om die reden worden de sessies later op de avond verreden. Voor de Nederlandse fans maakt het weinig verschil, want door het tijdsverschil vinden de sessies alsnog op een redelijk tijdstip plaats. De derde training zal om 11:30u van start gaan, en de lampen zullen voor de kwalificatie om 15:00u op groen springen. Om even een beeld te schetsen: in Singapore is het op dat moment 21:00u, en dus een stuk aangenamer voor de coureurs wat betreft de hitte.

Vooralsnog lijkt de hitte niet het enige probleem, want volgens de weersvoorspellingen kunnen de coureurs vooralsnog de nodige regenbuien verwachten. Eerder op de dag kwam het al met bakken uit de hemel op het circuit, en ook de verwachting is nog altijd dat het tijdens de training én kwalificatie kan gaan regenen. Het droge raceweekend in Monza lijkt dus eerder een uitzondering, nadat de raceweekenden van zowel Spa-Francorchamps als Zandvoort geteisterd werden door regen.

Resultaten van Red Bull teleurstellend, concurrentie blinkt juist uit

Op de vrijdag zagen de resultaten er ietwat anders uit dan voorheen, want Max Verstappen slaagde er niet in zijn dominantie van eerdere raceweekenden om te zetten in resultaten tijdens de eerste twee trainingen. De Nederlander kon de concurrentie maar moeilijk bijhouden, en zag de beide Ferrari-coureurs dan ook naar de snelste tijd stijgen. Verstappen zelf was allesbehalve tevreden met zijn prestaties en benadrukte na afloop van de sessies zelfs dat ze nog slechter zijn dan verwacht. Bij Red Bull Racing lijkt momenteel niemand geheel tevreden, want ook Christian Horner en Helmut Marko vonden de prestaties ondermaats.

Zoals het er nu voorstaat zijn de beide Ferrari-coureurs ook dit weekend de favoriet om er met poleposition vandoor te gaan. De tijden die de twee heren neer wisten te zetten tijdens de eerste twee trainingen zagen er al prima uit, en de kans is dus groot dat ze op de zaterdag soortgelijke resultaten kunnen leveren. Maar ook Mercedes lijkt goede papieren te hebben om, voor het eerst in langere tijd, weer fatsoenlijk mee te kunnen vechten om podiumplekken. George Russell zette tijdens de tweede training de derde tijd neer, en over het algemeen konden zowel Russell als Lewis Hamilton prima mee in de wisseling van de wacht.

De concurrentie is dus aanzienlijk sterk dit weekend, terwijl Red Bull het voor de tweede keer dit seizoen lastiger lijkt te hebben. Deze resultaten lagen wel in de lijn der verwachting, want het Marina Bay Street Circuit is niet het meest geschikte circuit voor de RB19. Toch bestaat er vooralsnog een kans dat de rollen op zondag weer omgedraaid kunnen worden, want de langere runs van Red Bull zagen er wel weer rooskleurig uit. Sergio Pérez deed het tijdens de langere runs als één van de besten, en uiteindelijk zijn die resultaten een beter aanknopingspunt voor verwachtingen voor de zondag. De concurrentie komt dichtbij, maar Red Bull heeft tijdens de derde training nog één laatste kans om de nodige verbeteringen toe te passen.

Sainz ook tijdens derde training het snelst, Red Bull lijkt te verbeteren

Ook tijdens de derde training ging een Ferrari er met de snelste tijd vandoor. Sainz slaagde er op de zachte banden in de snelste tijd op zijn naam te zetten in aanloop naar de kwalificatie later op de middag. Russell wist ook weer te verrassen door de tweede tijd neer te zetten, en ook de McLaren-bolide, inclusief upgrades, van Norris stond garant voor goede prestaties. Verstappen eindigde de training met de vierde tijd, maar klonk uiterst ontevreden over het schakelen van de auto. Het team probeerde tijdens de training nog het nodige te veranderen, en lijkt daarmee de goede weg in te slaan, maar vooralsnog trekt de concurrentie aan het kortste eind. Tijdens de kwalificatie kan er echter nog van alles gebeuren, dus Red Bull mag zeker nog niet afgeschreven worden nadat de Oostenrijkse renstal de prestaties van vrijdag wist te verbeteren.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Singapore 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws