Update weerbericht GP Singapore | Circuit enkele uren voor derde training al in de ban van regen Formule 1
Formule 1

Update weerbericht GP Singapore | Circuit enkele uren voor derde training al in de ban van regen

Update weerbericht GP Singapore | Circuit enkele uren voor derde training al in de ban van regen

Na een geheel droge race op Monza staat ons in Singapore spannender weer te wachten. Volgens Weather.com moeten de Formule 1-teams rekening houden met hoge temperaturen en onweersbuien gedurende het hele weekend. Hiermee keert de koningsklasse van de autosport weer terug naar het weerbeeld van voor het raceweekend op Monza, toen het meerdere weekenden achter elkaar regende.

In Singapore, waar het klimaat aanzienlijk verschilt van dat in Europa, zijn hitte en vochtigheid de gebruikelijke omstandigheden. Tijdens de Grand Prix van Singapore dit weekend kunnen we temperaturen verwachten tussen de 27 en 33 graden Celsius. Bovendien zijn er voorspellingen van buien gedurende het hele raceweekend, waarvan sommige gepaard kunnen gaan met onweer.

Op vrijdag hebben de teams en coureurs waarschijnlijk nog geluk, vooral tijdens de avondsessies voor de vrije trainingen, aangezien de kans op regen slechts twintig procent bedraagt. Verwacht wordt dat de hemel helder zal zijn met enkele passerende wolken. Ondanks de droge omstandigheden op de vrijdag zal het voor een team een uitdaging worden op het Marina Bay Street Circuit. De data die de renstallen verzamelen, zal mogelijk helemaal niet van pas komen voor de rest van het weekend.

Opnieuw een regenachtige Grand Prix

Op zaterdag en zondag, wanneer de kwalificatie en de Grand Prix plaatsvinden, ziet het weer er echter minder rooskleurig uit. Zaterdag is er een zestig procent kans op neerslag, en later op de avond bestaat zelfs het risico op onweersbuien. Op zondag is er overdag zelfs tachtig procent kans op regen, hoewel dit 's avonds zal afnemen tot zestig procent. Ook op zondag is er opnieuw een mogelijkheid op onweersbuien.

Kortom, het belooft een chaotische race te worden, waarbij teams strategische beslissingen moeten nemen. Ondanks het feit dat de meeste regen overdag wordt verwacht, moeten de teams rekening houden met een mogelijk nat of opdrogend circuit. Het is echter belangrijk op te merken dat de teams en coureurs dit seizoen al ervaring hebben opgedaan met het racen onder natte omstandigheden.

Update 9.00u (16/09) | Circuit enkele uren voor derde training al in de ban van regen

Zoals verwacht verliepen de twee vrije trainingen op de vrijdag zonder regenbuien, maar op de zaterdag werden er wel de nodige spetters verwacht. Tot nu toe lijken de voorspellingen te kloppen, want momenteel is er wel degelijk sprake van regenbuien boven het Marina Bay Street Circuit. Met nog tweeënhalf uur te gaan tot de start van de derde training begint het erop te lijken dat ook in Singapore regen een hoofdrol gaat spelen.

Meerdere bronnen tonen beelden van de regenachtige omstandigheden op de baan en in de paddock van het Marina Bay Street Circuit. McLaren liet met een bericht op X, het voormalige Twitter, al zien hoe het er in de paddock aan toe lijkt te gaan. De GT-kwalificatie kreeg op datzelfde moment te maken met dezelfde regenbui en dus moest de kwalificatie afgerond worden tijdens de regen. Ook Weather.com laat zien dat er nog altijd kans is op regenbuien, ook tijdens de Formule 1-kwalificatie.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws