F1 Live 15:00u | Grand Prix van Nederland Formule 1
Formule 1

F1 Live 15:00u | Grand Prix van Nederland

F1 Live 15:00u | Grand Prix van Nederland

Na een droog en zonnig begin van het weekend begon de regen al snel te vallen op de zaterdag. Tijdens de derde vrije training was de baan al kletsnat, en ook tijdens de kwalificatie moesten de coureurs eraan geloven. Toch schreef Max Verstappen ook hier, op zijn thuiscircuit, poleposition op zijn naam. De Nederlander is uiteraard favoriet voor de zege, maar achter hem vormde zich een opvallend rijtje. Lando Norris zal vanaf plek twee van start gaan, gevolgd door George Russell op drie en een verrassende Alexander Albon op vier.

De weersomstandigheden in Zandvoort zijn al het hele weekend wat wisselvallig. Op de vrijdag begon het weekend met een helderblauwe lucht, maar al snel moest de zon plaatsmaken voor regenbuien. Ook voorafgaand aan en tijdens de race wordt nog altijd regen verwacht, al lijkt het erop dat de buien af zullen nemen rond 15:00u. Gaandeweg de race worden er wel lichte regenbuien verwacht, maar de pieken zijn dan inmiddels al geweken.

Walk in the park voor Verstappen, of maakt de concurrentie nog kans?

Met regen in het vooruitzicht belooft het dus een spannende race te worden, maar vooralsnog heeft de nog altijd dominante Verstappen de beste papieren. Sinds de terugkeer van Circuit Zandvoort op de Formule 1-kalender is Verstappen namelijk onverslaanbaar op zijn thuiscircuit. Zowel in 2021 als in 2022 ging de Nederlander vanaf poleposition van start én wist hij beide keren een overwinning binnen te slepen. Ook nu maakt Verstappen dus ongetwijfeld kans om zijn elfde overwinning van dit seizoen te behalen op Zandvoort.

Het lijkt er immers niet op dat er coureurs zullen zijn die een overwinning voor Verstappen in de weg zullen zitten. Aan het begin van het seizoen kon teamgenoot Sergio Pérez het gevecht met Verstappen nog wel eens opzoeken, maar vanaf een zevende startpositie zal die mogelijkheid zich waarschijnlijk niet voordoen. Norris kan vanaf de tweede plek een poging wagen, want de McLaren-bolide is inmiddels een stuk sneller dan voorheen, maar al eerder zagen we dat ze bij de Britse renstal niet altijd opgewassen zijn tegen de Nederlander.

Het zal voor Verstappen vooral belangrijk zijn om bij de les te blijven en geen onnodig risico te nemen. Na afloop van de race gaf de Nederlander al toe dat hij tijdens de kwalificatie enkele kleine foutjes maakte waardoor zijn poleposition in gevaar had kunnen komen. Als de baan daadwerkelijk nat zal blijven is er altijd ruimte voor verrassingen, dus wie weet kunnen Norris, Russell of Albon nog verrassen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws