F1 Live 9:00u | Kwalificatie Grand Prix van Las Vegas 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 9:00u | Kwalificatie Grand Prix van Las Vegas 2023

F1 Live 9:00u | Kwalificatie Grand Prix van Las Vegas 2023

Ferrari zette op de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Las Vegas de toon, maar op de tweede dag nam George Russell het stokje over. Heel representatief is de uitslag van VT3 echter niet, want de Mercedes-coureur was één van de weinige rijders, die een kwalificatiesimulatie kon doen voordat de rode vlag werd gezwaaid. Max Verstappen en de Ferrari-coureurs oogden sterk, maar zij konden hun ronde dus niet afmaken.

Nu de derde en laatste vrije training in de straten van Las Vegas erop zit, is het uitkijken naar de kwalificatie. Donderdag werd de tweede sessie van de dag flink uitgesteld door een losgeraakte putdeksel. Daardoor werd VT1 al na acht minuten gestaakt en besloot de FIA om eerst alle putdeksels op de baan te controleren, alvorens er opnieuw met F1-bolides over het circuit geraasd kon worden. Het heeft er alle schijn van de kwalificatie wel gewoon op geplande tijd (09:00 uur Nederlandse tijd) van start zal gaan. Het zal voor de teams en coureurs dus waarschijnlijk niet zo laat worden als een dag eerder.

Vertekend beeld door rode vlag

Ondanks een rode vlag voor Alexander Albon in de slotfase van VT3 begon de dag in Las Vegas een stuk voortvarender dan een dag eerder. De derde en laatste oefensessie kon namelijk gewoon op de geplande tijd van start gaan. Veel coureurs begonnen relatief vroeg hun rondes te tijden, maar Verstappen deed het aanvankelijk rustig aan. De Red Bull Racing-coureur verscheen pas na ruim twintig minuten voor het eerst op de baan, maar noteerde wel gelijk de derde tijd achter Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Mercedes liet zich pas in de laatste minuten van voren zien. Zowel Lewis Hamilton als Russell werkte tijdens het merendeel van de training een longrun af. In de slotfase nam laatstgenoemde de snelste tijd over van Oscar Piastri en daar zou hij ook blijven staan. Albon zorgde in de laatste minuten namelijk voor een rode vlag, nadat hij de muur had geraakt. Daarbij verloor de Williams-coureur zijn linker achterwiel en hij moest zijn FW45 aan de kant zetten.

Hoe sterk zijn Verstappen en de Ferrari-mannen?

De rode vlag zorgde ervoor dat Verstappen, maar ook de beide mannen van Ferrari geen kwalificatiesimulatie konden doen. Verstappen was daar echter wel mee bezig, maar de Nederlander maakte een foutje in zijn eerste poging en een tweede zou dus niet meer volgen. Ook de Ferrari-coureurs waren voor het eerst op een setje van de zachtste Pirelli-banden naar buiten gekomen, maar dit bleek vanwege het contact van Albon met muur net te laat. Verstappen lijkt desondanks zonder meer mee te doen in de strijd om de poleposition, maar hoe lastig kunnen de mannen van Ferrari het hem maken?

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws