Upgrades Red Bull geen verklaring voor mindere vorm Pérez: 'Vond het gewoon moeilijker om de auto te besturen' Formule 1
Formule 1

Upgrades Red Bull geen verklaring voor mindere vorm Pérez: 'Vond het gewoon moeilijker om de auto te besturen'

Upgrades Red Bull geen verklaring voor mindere vorm Pérez: 'Vond het gewoon moeilijker om de auto te besturen'

Sergio Pérez heeft in een uitgebreid interview uitleg gegeven over zijn vormdip midden in het seizoen. De coureur van Red Bull Racing hoopte voor de titel te strijden, maar moest na de Grand Prix van Azerbeidzjan met lede ogen aanzien hoe teamgenoot Max Verstappen iedere race wist te winnen. Pérez wijst vooral naar de karakteristieken van de RB19. De coureur merkt op dat de auto met updates inderdaad sneller is geworden, maar dat de auto niet per se bij zijn stijl past.

Pérez zit momenteel in zijn derde jaar bij het team van Red Bull. De coureur heeft meermaals uitgesproken zijn titeldromen waar te willen maken, maar de overstap naar de Oostenrijkse renstal is continu een uitdaging gebleken. 'Ik kwam bij een team waar het concept van de auto aanzienlijk verschilde van wat ik gewend was', zegt Pérez in een interview met Auto, Motor und Sport. Momenteel staat de coureur 145 punten achter Verstappen in het kampioenschap.

Veel mensen vragen zich dan ook af hoe dit mogelijk is. Er wordt gesuggereerd dat de auto zo wordt afgesteld dat alleen Verstappen er goed mee kan rijden. Met verschillende afstelling rijden, is volgens Pérez in ieder geval geen optie. 'Formule 1-auto's hebben een zeer smal werkvenster. Dit maakt het onmogelijk om twee volledig verschillende configuraties te gebruiken met hetzelfde basisconcept. Er zijn momenten waarop ik het gevoel heb dat ik mijn snelheid natuurlijk vind, maar er zijn ook momenten waarop ik me moet aanpassen en niet alles automatisch gebeurt.'

Pérez verklaart vormdip

Ook dit jaar sprak de Mexicaan de woorden uit dat hij voor de titel zou gaan. Na een prima openingsfase van het seizoen kwam er echter een vormdip voor Pérez. 'Dit jaar was Barcelona het keerpunt', geeft de Red Bull-coureur aan. Voor de Grand Prix van Spanje kende de rijder een flinke crash tijdens de kwalificatie op het circuit van Monaco. Dat gaf het zelfvertrouwen een flinke knauw. 'Er was ook een upgrade aan de auto. Maar het zou te makkelijk zijn om het daar gewoon op af te schuiven', geeft Pérez toe.

De man uit Guadalajara geeft aan dat de ingenieurs het ook moeilijk vinden om een verklaring te vinden voor de mindere vorm van Pérez. De meervoudig racewinnaar gaf de updates eerst wel de schuld, maar hij komt dus terug op deze uitspraken. Pérez ziet dat Red Bull uitstekend werk heeft geleverd. 'Ze brengen upgrades om de auto sneller te maken. Hij werd inderdaad sneller. Ik vond het gewoon moeilijker om de auto te besturen. Dit is ook bij andere coureurs gebeurd.'

Pérez: 'Moeten allemaal waarderen wat Verstappen doet'

Verstappen merkte na de laatste overwinning van Pérez, in Azerbeidzjan, dat er een positieve omslag was. Dat was een volgende knauw voor het zelfvertrouwen van de Mexicaan, die zijn teamgenoot tien races op rij zag winnen. 'Maar als je voor Red Bull wilt rijden, moet je ermee kunnen omgaan en mentaal erg sterk zijn om het te overleven. We moeten allemaal waarderen wat Max doet. Het niveau waarop hij momenteel rijdt, is extreem hoog. Hij levert elk weekend honderd procent, ongeacht de omstandigheden. Als je zijn teamgenoot bent, is dat moeilijk te verteren', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws