Felle reactie Norris op uitblijven straf Verstappen: 'Je moet gewoon in je spiegels kijken' Formule 1
Formule 1

Felle reactie Norris op uitblijven straf Verstappen: 'Je moet gewoon in je spiegels kijken'

Felle reactie Norris op uitblijven straf Verstappen: 'Je moet gewoon in je spiegels kijken'

Lando Norris pleit na het incident van Max Verstappen en Yuki Tsunoda tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore voor hardere straffen voor het blokkeren van andere coureurs. Verstappen zat de AlphaTauri-coureur aan het begin van Q2 in de weg, waardoor de Japanner zijn ronde moest afbreken. Uiteindelijk was het Red Bull Racing dat werd bestraft met een geldboete, terwijl een gridstraf voor de regerend wereldkampioen dus uitbleef.

Verstappen kende al een verschrikkelijke kwalificatie in Singapore en deze kon nog erger worden. De coureur werd namelijk voor drie verschillende incidenten onderzocht door de wedstrijdleiding. De Red Bull-coureur stond stil in de pitstraat, was onderdeel van een file waarin hij bijna Logan Sargeant blokkeerde en hij reed in de weg van Tsunoda in Q2. Vooral het laatste incident zorgde voor wat controverse, aangezien Verstappen geen straf kreeg waar deze door iedereen werd verwacht.

Verstappen gaf op het moment zelf aan dat hij Tsunoda niet kon zien. De stewards gaven uiteindelijk het team van Red Bull de schuld en legde de renstal een boete op van vijfduizend euro. 'Hij heeft iemand geblokkeerd. Het ligt niet alleen aan het team', is hoe Norris het incident ziet bij Sky Sports. 'Ik weet dat het team uiteindelijk beboet werd, maar het is ook aan de coureur om in zijn spiegels te kijken en te zien of er iemand anders achter hem zit.'

'Je hebt verder niets te doen gedurende de hele ronde, je moet in je spiegels kijken, en het lijkt erop dat veel mensen moeite hebben om dat te doen', vervolgt een geagiteerde McLaren-coureur. De Brit eist naast consistentie van de FIA ook strengere optredens. Norris zou graag hardere straffen zien voor dergelijke incidenten. 'Het verpest je ronde, het verpest je kwalificatie. Het zorgde ervoor dat Yuki uitviel in de kwalificatie. Hij stond op P1 in Q1 en zou waarschijnlijk P1 zijn geweest in Q3', zegt Norris grappend.

Verstappen: 'Dat is het enige wat ik kon doen'

Verstappen heeft tijdens de mediaronde in Japan ook gereageerd op het incident met Tsunoda. De Red Bull-coureur blijft er vooral heel erg kalm onder. 'Elke situatie is anders. Het enige wat ik kan zeggen over Singapore is dat ik heb uitgelegd wat er gebeurde terwijl ik in de auto zat, de informatie die mij werd gegeven. Dat was het enige wat ik kon doen. Daarna is het aan de stewards om die beslissing te nemen', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws