Verstappen aast op goed gevoel in Japan: 'Dat is iets waar we bovenop moeten zitten' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen aast op goed gevoel in Japan: 'Dat is iets waar we bovenop moeten zitten'

Verstappen aast op goed gevoel in Japan: 'Dat is iets waar we bovenop moeten zitten'

Max Verstappen hoopt het goede gevoel dat hij in zijn RB19 heeft dit seizoen weer terug te vinden in Japan. De coureur van Red Bull Racing kende een moeilijk weekend in Singapore, maar dat is nog geen reden tot paniek. Verstappen weet dat hij een goede auto heeft die zal werken op een circuit als Suzuka. Met een goed resultaat kan hij samen met Sergio Pérez het constructeurskampioenschap al veiligstellen voor het team uit Milton Keynes.

Na tien overwinningen op rij te hebben geboekt, kwam de zegereeks van Verstappen ten einde in Singapore. De coureur staat desondanks nog onbedreigd bovenaan in het kampioenschap en met een goed resultaat in Japan kan de Nederlander zijn derde titel op rij gaan pakken in Qatar. Het begin van het seizoen was nog spannend voor Verstappen, aangezien hij twee zeges moest laten aan teamgenoot Pérez. Na de zege van de Mexicaan in Azerbeidzjan begon echter de dominante reeks van Verstappen.

Na het weekend in Bakoe ging Verstappen samen met zijn race-ingenieur, Gianpiero Lambiase, om de tafel om te kijken waar hij aan moest werken. De Red Bull-coureur gaf al eerder aan dat het een weekend was waarin hij veel heeft geleerd. 'Je werkt aan de kleine details, want je hoeft niet alles overhoop te gooien', zegt Verstappen bij Sky Sports. 'Je moet gewoon een paar dingen finetunen en dat geeft je dan een betere balans. Er zijn wat races waarin je gewoon heel erg veel leert en Bakoe was één van die races voor mij.'

Samen met Pérez werd de dominantie van Red Bull in de eerste veertien races van het seizoen benadrukt. De coureurs behaalden veertien zeges en zes één-tweetjes, en de Red Bull-rijders hebben nog altijd de eerste twee plekken in het klassement in handen. 'Als we Singapore even vergeten dan is het heel erg fijn om in deze auto te rijden, heel voorspelbaar en het is een auto die bijna overal goed werkt. Dat is heel erg belangrijk om te hebben in de Formule 1.'

Verstappen: 'Normaal gesproken is onze auto daar wel redelijk goed in'

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma en na een minder weekend in Singapore wil Red Bull zich graag revancheren. Verstappen hoeft niet per se in de eerste vrije training er al bovenop te zitten, maar hoopt snel te voelen dat de auto competitief is. 'Het is belangrijk om een goed gevoel te hebben in de auto. Het circuit telt veel hogesnelheidsbochten en normaal gesproken is onze auto daar redelijk goed in. We moeten onze ritme zien te vinden en goed op de banden passen. Dat is iets waar we bovenop moeten zitten', aldus de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws