Lawson geeft duidelijk signaal af: 'Ik zou niet blij zijn om weer reserve te worden' Formule 1
Formule 1

Lawson geeft duidelijk signaal af: 'Ik zou niet blij zijn om weer reserve te worden'

Lawson geeft duidelijk signaal af: 'Ik zou niet blij zijn om weer reserve te worden'

Liam Lawson heeft zijn kansen op een Formule 1-stoeltje voor 2024 aangegrepen door Daniel Ricciardo tijdelijk te vervangen na de handbreuk van de Australische coureur. Terwijl de jonge Nieuw-Zeelander indruk blijft maken op het circuit, heeft hij duidelijk gemaakt dat hij niet graag terug wil naar een reserverol bij Red Bull Racing.

In een interview met Autosport deelde Lawson zijn gedachten over zijn toekomst in de Formule 1 en zijn vastberadenheid om zijn huidige kansen ten volle te benutten. ‘Ik zou niet blij zijn om weer reserve te worden, maar natuurlijk begrijp ik hoe moeilijk het is om in de Formule 1 te komen. En ik begrijp dat dat soms echt moeilijk kan zijn. We gaan wel zien wat er allemaal gaat gebeuren, maar over deze dingen heb ik gewoon nog niet echt veel nagedacht. Ik probeer gewoon het beste te maken van wat ik nu heb’, verklaart Lawson.

Tijdens de Grand Prix van Singapore heeft Lawson zijn eerste punten van zijn Formule 1-carrière gescoord. Op de zaterdag stootte de Nieuw-Zeelander Max Verstappen uit de kwalificatie en op zondag kwam Lawson als negende over de finishlijn. Hiermee deed hij wat Nyck de Vries niet wist te bereiken: punten scoren voor AlphaTauri.

Comfortabeler in de auto

De jonge coureur heeft een realistische kijk op de uitdagingen van de Formule 1 en lijkt vastbesloten om te blijven vechten voor zijn plek in de sport. ‘Eerlijk gezegd is er niet echt veel tijd geweest om over de toekomst te praten. Tot nu toe is het behoorlijk positief geweest, maar ik denk dat de boodschap voor mij gewoon is om nu mijn hoofd naar beneden te houden en proberen te blijven presteren totdat duidelijk wordt wat er gebeurt, totdat deze kans die ik nu heb eindigt wanneer Daniel terugkomt.'

Terwijl Lawson zijn tijdelijke kans benut om indruk te maken in de Formule 1, erkent hij ook de uitdagingen van het racen tegen ervaren concurrenten. ‘Ik race tegen jongens die al elf of twaalf races hebben gereden in dit seizoen, dus we proberen zeker erbij te komen. Elke week voel ik me meer op mijn gemak met de auto, dus hopelijk ga ik dit weekend weer een stapje comfortabeler de race in.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws