Ferrari dacht aan voedselprobleem bij Sainz: 'Maar bleek zelfs erger te zijn' Formule 1
Formule 1

Ferrari dacht aan voedselprobleem bij Sainz: 'Maar bleek zelfs erger te zijn'

Ferrari dacht aan voedselprobleem bij Sainz: 'Maar bleek zelfs erger te zijn'

Oliver Bearman begint vrijdag door de afmelding van Carlos Sainz aan zijn allereerste Formule 1-kwalificatie. De 18-jarige coureur greep donderdag nog de poleposition voor de hoofdrace in de Formule 2, maar zal de rest van het weekend plaatsnemen in de SF-24 van Sainz. Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur legt geen druk op de jonge debutant. De Fransman hoopt vooral dat de Ferrari-junior zijn talent kan tonen.

Sainz voelde zich al enige tijd niet helemaal fit en besloot daardoor de mediadag van afgelopen woensdag aan zich voorbij te laten gaan om zoveel mogelijk te kunnen herstellen voor de eerste oefensessies. De tweevoudig Grand Prix-winnaar leek zich donderdag fit genoeg te voelen om in de VT1 en VT2 achter het stuur van zijn Ferrari te kruipen, maar na afloop werd al snel duidelijk dat Sainz zich nog altijd niet lekker voelde.

Op vrijdag maakte Ferrari bekend dat het nog altijd niet goed ging met Sainz en dat de coureur met een blindedarmontsteking opgenomen was in het ziekenhuis. De Spanjaard zou dus niet meer in actie komen op het Jeddah Corniche Circuit. Ferrari besloot daarop junior Oliver Bearman op te roepen als zijn vervanger. Vasseur onthult desgevraagd wanneer het Britse talent te horen kreeg dat hij zijn F1-debuut mocht maken. 'Om 13:30 uur', zegt Vasseur bij Sky Sports. 'Het is beter zo, want nu heeft hij geen tijd om te lang bij stil te staan', voegt Vasseur, die overigens geen druk wil leggen op de 18-jarige, toe.

Ferrari dacht aan voedselprobleem

Vasseur blikt vervolgens ook nog even terug op de afgelopen dagen van zijn Spaanse coureur. 'Hij begon zich donderdagochtend steeds slechter te voelen', vertelt de Ferrari-teambaas. 'We dachten echter dat het een probleem met het voedsel was, maar vrijdagochtend kwamen we erachter dat het zelfs nog erger was', doelt Vasseur op de blindedarmontsteking, die Sainz voor de rest van het weekend aan de kant houdt. De Spanjaard is inmiddels al onder het mes geweest en kan aan zijn herstel beginnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws