F1 Live 18:00u | Kwalificatie Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 18:00u | Kwalificatie Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024

F1 Live 18:00u | Kwalificatie Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024

De coureurs maken zich op voor de tweede kwalificatiesessie van 2024. In Bahrein was Max Verstappen de eerste polesitter van het jaar, en na zijn snelste tijd in de laatste vrije training geldt Verstappen ook als favoriet voor de eerste startplek in Saoedi-Arabië. De Nederlander startte in Jeddah nog nooit vanaf de eerste startrij, en zal vooral Charles Leclerc en Sergio Pérez in de gaten moeten houden, terwijl er ook veel aandacht zal zijn voor Ferrari-invaller Oliver Bearman. F1Maximaal houdt middels dit liveblog alvast alle ontwikkelingen op het circuit tijdens de kwalificatie voor u bij.

Ook het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië is een dagje eerder begonnen dan normaal, vanwege de ramadan die op zondag 10 maart start. De coureurs mochten daarom op donderdag 7 maart al aan de eerste twee vrije trainingen beginnen, en de derde vrije training stond eerder op de vrijdag op de planning, met Verstappen als snelste man.

Moet Red Bull oppassen voor Alonso?

Hoewel het circuit van Jeddah hele andere karakteristieken vertoont dan het Bahrain International Circuit, is ook hier de Oostenrijkse renstal weer de favoriet voor de winst. Vooral van Verstappen wordt verwacht dat hij weer zal gaan domineren tijdens het weekend in Saoedi-Arabië, want de Nederlander was ook al de snelste tijdens alle vrije trainingen vorig jaar en werd alleen door een kapotte aandrijfas tijdens de kwalificatie belemmerd. Het Jeddah-circuit ligt Verstappen goed, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

Toch moet Verstappen wel uitkijken voor concurrentie uit onverwachte hoek. Alonso wist tijdens de tweede vrije training, tijdens omstandigheden waaronder de kwalificatie later op de vrijdag ook verreden zullen worden, de Nederlander met 0,331 seconden te snel af te zijn. De Aston Martin deed het echter minder goed tijdens de long runs, waardoor de Spanjaard vooral een gevaar zal zijn tijdens de kwalificatie. Verstappen was ongeëvenaard op de mediumbanden tijdens de long runs, waardoor hij nog altijd de favoriet is voor de winst op zaterdag.

Verstappen heer en meester in VT3

Verstappen zette al vroeg in de laatste trainingssessie de snelste tijd van het weekend neer, met een 1:28,412. In de laatste minuten van de sessie probeerden de coureurs die tijd nog aan te scherpen met nieuwe zachte banden, maar niemand wist Verstappen van de troon te stoten. Verstappen zelf was ook sneller onderweg, maar brak zijn snellere ronde af in de laatste sector. De kwalificatie wordt onder kunstlicht verreden en onder de koelere temperaturen zullen de rondetijden een stuk sneller zijn.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de poleposition in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

F1 Live 18:00u | Kwalificatie Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws