Sainz is opgenomen in het ziekenhuis met blindedarmontsteking, zal race Jeddah niet rijden Formule 1
Formule 1

Sainz is opgenomen in het ziekenhuis met blindedarmontsteking, zal race Jeddah niet rijden

Sainz is opgenomen in het ziekenhuis met blindedarmontsteking, zal race Jeddah niet rijden

Ferrari-coureur Carlos Sainz zal niet aan de start van de race op het Jeddah Corniche Circuit verschijnen, vanwege een acute blindedarmontsteking. De Spanjaard is op vrijdag in het ziekenhuis opgenomen, en zal een operatie ondergaan, zo maakt zijn renstal bekend via X. Hij wordt vervangen door Ferrari-reservecoureur Oliver Bearman tijdens de derde vrije training en het verdere Grand Prix-weekend.

De Ferrari-coureur had tijdens het hele weekend in Saoedi-Arabië al met een kwakkelende gezondheid te maken, en moest op woensdag ook al de persdag overslaan. Tijdens de twee vrije trainingen op donderdag kroop de Spanjaard wel achter het stuur, maar gaf hij na de sessies aan dat het een erg zware dag voor hem was geweest. Sainz wist daardoor ook niet hoger dan een zesde tijd tijdens VT1 en een zevende tijd tijdens VT2 te noteren. Teamgenoot Charles Leclerc wist wel op P4 aan te sluiten bij de tijd van Max Verstappen tijdens de tweede vrije training.

‘Ik heb een hele zware dag achter de rug omdat ik natuurlijk ziek ben,’ benadrukte de Ferrari-coureur na afloop tegenover Motorsport.com, nadat hij de eerste twee vrije trainingen toch had verreden. ‘Het zal de rest van het weekend waarschijnlijk niet optimaal zijn, maar als ik me tijdens de kwalificatie maar wat beter voel kan ik de limiet wél opzoeken', hoopte de Spanjaard er toen nog wel op dat hij de kwalificatie op vrijdag kon rijden. ‘De baan eist meer van de auto, maar ook van de coureur. Het was een dag vol lastige trainingen, maar ik heb alles wel afgerond.'

Bearman mag in SF-24 stappen

Sainz wordt nu tijdens de rest van het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië vervangen door Bearman, reservecoureur van het team uit Maranello. De Britse coureur rijdt momenteel in de Formule 2 voor PREMA Racing, en maakt sinds 2022 onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy. Bearman maakt dit weekend zijn Formule 1-debuut als vervanger van Sainz voor Ferrari.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de poleposition in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws