Ferrari had autoprobleem Leclerc niet verwacht: 'We weten niet wat er is gebeurd' Formule 1
Formule 1

Ferrari had autoprobleem Leclerc niet verwacht: 'We weten niet wat er is gebeurd'

Ferrari had autoprobleem Leclerc niet verwacht: 'We weten niet wat er is gebeurd'

Frédéric Vasseur geeft aan dat Ferrari niet had verwacht dat Charles Leclerc met een probleem zou uitvallen tijdens de eerste race van het seizoen. De auto van Leclerc was geforceerd te stoppen in zijn veertigste ronde van de race. Dit probleem kwam voor Ferrari uit de lucht vallen, want de auto was het hele weekend al veelbelovend, meent teambaas Vasseur tegenover Formularapida.net.

Het raceweekend is niet verlopen zoals Leclerc en Ferrari dat hadden gehoopt. Op zaterdag verliep de kwalificatie soepel, naast een interessante strategische keuze van de Italiaanse renstal om Leclerc niet te laten vechten voor poleposition. Ze wilden liever een nieuwe set banden beschikbaar hebben tijdens de race. Deze strategie heeft wel gewerkt, want bij de start van de Grand Prix was de Monegask zo voorbij concurrent Sergio Pérez.

Red Bull qua rondetijden in zicht voor Ferrari

Het was onhaalbaar om in de buurt te komen van Max Verstappen, de andere Red Bull Racing-coureur, die in een mum van tijd ver buiten bereik van de rest reed. Verder deed Ferrari niet onder voor de grote concurrent, vooral met betrekking tot de rondetijden. Leclerc zette vergelijkbare tijden neer met de Red Bull-coureurs. Zijn teamgenoot, Carlos Sainz, deed dat in het begin ook maar zakte later in de race wat meer weg.

Uiteindelijk viel de race een beetje in het water voor de Scuderia. Waar eerst Leclerc zijn positie tegenover Pérez verloor door de bandenstrategie, eindigde de race helemaal voor de Monegask toen hij geforceerd was om te stoppen nadat de krachtbron van zijn auto besloot om er mee te stoppen. Dit voorgeval kwam geheel onverwachts. Het team gaat nu analyseren wat de oorzaak zou kunnen zijn. Als voorzorg had Leclerc zelfs al een nieuwe Control Electronics en Energy Store gekregen, maar het heeft niet mogen baten.

Uitval Leclerc kwam uit het niets

Voor teambaas Vasseur is dit ook niet de beste start van zijn nieuwe baan bij het team. 'We weten gewoon niet waar dit probleem vandaan komt, dus dat moeten we eerst goed gaan onderzoeken', vertel hij somber. 'Het is zonde dat dit gebeurd is en het is totaal niet wat we hadden verwacht', gaat hij verder, waarna hij benadrukt dat dit probleem niet aan de orde was tijdens de testdagen.

Volgens de Franse teambaas moet er zeker nog wat verbetering in de auto komen als het over de betrouwbaarheid gaat. 'We evenaren Red Bull als het op rondetijden aankomt', zegt Vasseur namelijk, die benadrukt dat dat erg positief is. 'We moeten nu gewoon realistisch zijn in wat er nog aangepast moet worden en dat is de betrouwbaarheid, dat zit nog niet op het goede niveau.'

Vasseur gelooft dat Leclerc de derde plek veilig had kunnen stellen, dus het is zonde dat de auto opeens naar binnen moest. 'Het is nooit fijn om met een DNF te starten, natuurlijk wil je beginnen aan het seizoen zoals Red Bull dat heeft gedaan', zegt de Ferrari-teambaas. 'Maar het is pas de eerste race en er kan nog veel gebeuren. We gaan de problemen analyseren en komen zo sterk mogelijk terug.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws