Verstappen en Pérez denken dat 'er overwinningen op tafel liggen voor Aston Martin' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Pérez denken dat 'er overwinningen op tafel liggen voor Aston Martin'

Verstappen en Pérez denken dat 'er overwinningen op tafel liggen voor Aston Martin'

Max Verstappen en Sergio Pérez zijn er zeker voorstanders van dat Fernando Alonso mee kan doen in het gevecht voor de titel. Beide Red Bull Racing-coureurs vonden het mooi om de Spanjaard bij hen op het podium te zien. Volgens Verstappen is het resultaat van Alonso te danken aan de motivatie en het aannemen van goed personeel door Aston Martin. Het Red Bull-duo denkt dat de Britse renstal het vanaf nu alleen maar beter kan doen en dat er overwinningen op hen wachten.

Met Verstappen op P1, Pérez op de tweede trede van het podium en Alonso die aansloot in P3, was het eerste podium van het seizoen compleet. Aston Martin kon voor het eerst sinds een lange tijd weer competitief meedoen, en daar leek iedereen van te genieten. Verstappen hoopt dan ook dat Alonso mee kan doen in het gevecht voor het kampioenschap. 'Ik hoop het ook voor Fernando, want hij heeft een paar jaar gehad waarin er niet echt een mogelijkheid was om vooraan te vechten, dus ik ben blij hem hier al in de eerste race te zien zitten', vertelt de Nederlander bij de persconferentie na afloop van de race.

'Bij Aston Martin hebben ze echt de spirit en drive, ze willen winnen en ze hebben veel goede mensen aangenomen. Dus ik denk dat het voor hen alleen maar beter kan worden.' Voor de tweevoudig wereldkampioen is het nog moeilijk om te bepalen of Aston Martin dit jaar al mee gaat strijden voor de titel, maar het is duidelijk dat ze kan vechten voor zeges. 'Raceoverwinningen liggen zeker op tafel. Ze hebben zeker een heel sterk pakket. En nu gaat het natuurlijk om het verder ontwikkelen', stelt de winnaar van de Grand Prix van Bahrein 2023.

Pérez: 'Het is gewoon leuk om Fernando en Aston te zien'

Pérez deelt de mening van zijn teamgenoot. Ook de Mexicaan vond het fijn om Alonso op het podium te zien. 'Ik ben allereerst erg blij om Aston Martin en Fernando hier te zien. Ik denk dat het een enorme inspanning is geweest en het is geweldig om Fernando in zijn eerste race voor het team op het podium te zien', stelt de 33-jarige. 'Ik denk dat ze een heel goede auto hebben. Ze zullen zeker een kanshebber zijn op een aantal circuits. Je weet dat de seizoenen in de Formule 1 extreem lang zijn, dus er kan van alles gebeuren. Het is gewoon leuk om Fernando en Aston (Martin, red.) te zien', sluit Pérez af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws