'Ferrari heeft het Red Bull-project gestart en zal in 2024 hetzelfde concept hebben' Formule 1
Formule 1

'Ferrari heeft het Red Bull-project gestart en zal in 2024 hetzelfde concept hebben'

'Ferrari heeft het Red Bull-project gestart en zal in 2024 hetzelfde concept hebben'

Ferrari is gestart met het 'Red Bull-project' en wil in 2024 met een auto op de grid staan die hetzelfde concept heeft als de bolide van Red Bull Racing, zo bespreekt Formule 1-journalist Franco Nugnes in de livestream van de Italiaanse tak van Motorsport.com. Het team uit Maranello kan niet meer met een B-versie komen van de SF-23, omdat daar geen budget voor is. De focus op 2024 is dus de enige optie voor de Scuderia.

Ferrari kon opnieuw geen spectaculaire resultaten neerzetten nadat het team had verkondigd dat de baan in Jeddah haar beter zou liggen dan Bahrein. De bandenslijtage moest in Saoedi-Arabië beter onder controle gehouden kunnen worden, maar daar kwam uiteindelijk ook niet heel van van terecht. De Italiaanse tak van Motorsport.com vraagt zich af of het mogelijk is dat het team uit Maranello een B-model gaat ontwikkelen om zo toch betere resultaten te boeken, aangezien ze toch de plank heeft misgeslagen met de huidige bolide.

'Het is onzin om te praten over het omgooien van de SF-23', begint Nugnes in de nabeschouwing, waarin de situatie van Ferrari 'gênant' werd genoemd. 'Vanwege de budgetcap is het onmogelijk, dat kunnen ze zich niet veroorloven. Maar de geruchten in Maranello luiden dat Ferrari voor 2024 een project is begonnen die aansluit op het Red Bull-project', vertelt de Italiaanse journalist. 'Ondertussen was te vernemen dat Vasseur (Frédéric, red.) de problemen afwijst en zegt dat het een auto is die over één ronde snel is. De auto zou niet ineens veranderd zijn in een slak.'

'Bijna een signaal van de eeuwige nederlaag'

Ook journalist Antonio Ghini is niet te spreken over de situatie bij Ferrari. Hij gebruikte ook het ook woord 'gênant' om te omschrijven hoe het gaat met de Scuderia. 'Dat gezegd hebbende, we moeten heel hard werken. Het was bijna een signaal van de eeuwige nederlaag, aangezien we dat al zo vaak hebben gehoord (dat Ferrari zegt dat ze hard moet werken, red.)', zegt Ghini. De Italiaan keek wat positiever naar Vasseur dan zijn collega. 'We hoorden het ook weer aan het einde van de race in Jeddah. Maar Vasseur heeft zijn masker afgedaan en verbergt niets. Ik denk dat dat op dit moment de beste manier van werken is, en dat is me bij gebleven van de Grand Prix van gister', sluit de Italiaan af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws