Vasseur wil niet naar positieve punten kijken: 'Niet goed genoeg in vergelijking met Red Bull' Formule 1
Formule 1

Vasseur wil niet naar positieve punten kijken: 'Niet goed genoeg in vergelijking met Red Bull'

Vasseur wil niet naar positieve punten kijken: 'Niet goed genoeg in vergelijking met Red Bull'

Frédéric Vasseur wil niet al te veel kijken naar de positieve punten bij Ferrari. De Italiaanse renstal kon tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië opnieuw geen potten breken, waardoor de kersverse teambaas van de Scuderia eerlijkheid verlangt van iedereen binnen het team. Vasseur weet dat er veel verbeteringen moeten komen om dit jaar nog de strijd aan te gaan met Red Bull Racing. In Australië brengt Ferrari dan ook een updatepakket.

Ferrari kende opnieuw een moeilijk weekend. De Italiaanse renstal had gehoopt dichter bij Red Bull te zitten in Jeddah, maar het mocht niet zo zijn voor Ferrari. Bij het team moet men dan ook duidelijk tegenover elkaar zijn. 'We mogen gewoon niet tegen onszelf liegen', geeft Vasseur toe bij Motorsport.com. 'We moeten veranderen. We moeten begrijpen waar we het verkeerd doen en we moeten druk uitoefenen. Het is niet voldoende om te praten, we zullen niet sneller worden op deze manier.'

'Voor mij is het beeld vrij duidelijk. Het potentieel van de auto is goed, maar het is niet genoeg in vergelijking met Red Bull, omdat we niet in staat zijn het maximale uit de auto te halen bij elke gelegenheid', vervolgt de teambaas. Sergio Pérez reed een ijzersterke race en Max Verstappen wist zichzelf naar P2 te knokken. De Ferrari-coureurs kwamen niet verder dan P6 en P7. 'Ik wil niet naar de positieve kant kijken, omdat de uitkomst van het weekend niet goed is en we ons moeten concentreren op wat er misgaat, niet op de positieve punten.'

Vasseur: 'In Australië zullen we enkele nieuwe onderdelen hebben'

Desondanks is het voor de Scuderia ook belangrijk om de goede kanten verder te verbeteren. 'Nu moeten we begrijpen wat we goed doen en hoe we kunnen verbeteren.' Voor de aanstaande race komt het team dan ook met een updatepakket. 'In Australië zullen we enkele nieuwe onderdelen hebben die ons kunnen helpen, maar we moeten in de fabriek samenwerken om onze problemen op te lossen. De machine moet altijd worden ontwikkeld, op alle gebieden', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws