Lammers zag storm in een glas water na houding Jos Verstappen: 'Moet je dan blij kijken?' Formule 1
Formule 1

Lammers zag storm in een glas water na houding Jos Verstappen: 'Moet je dan blij kijken?'

Lammers zag storm in een glas water na houding Jos Verstappen: 'Moet je dan blij kijken?'

Max Verstappen liet na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië weten niet tevreden te zijn met de tweede plaats. Ook vader Jos Verstappen leek geen zin te hebben om het feestje met racewinnaar Sergio Pérez mee te vieren. Dat was ook NOS-Formule 1-journalist Louis Dekker niet ontgaan. Volgens de verslaggever liet dit duidelijk zien hoe de verhoudingen binnen het team van Red Bull Racing zijn. Jan Lammers vindt het allemaal maar een storm in een glas water.

Verstappen zag de kans op de overwinning in Jeddah al op zaterdag in het water vallen. De Nederlander werd zondag na een inhaalrace nog wel tweede, maar was daar na afloop niet blij mee. Vader Jos deelde ook niet mee in de feestvreugde rondom Pérez. Dekker constateert dat er interne spanningen heersen binnen Red Bull. 'Het is heel duidelijk te merken en niet alleen na de race', begint hij in de Formule 1-podcast van de NOS.

Dekker licht zijn uitspraak vervolgens verder toe. 'Je kunt het ook in het team merken, je kunt het merken aan de manier waarop Verstappen reageert. Ik kon het overigens het meest merken aan de vader van Max. We hebben denk ik allemaal de beelden gezien dat Pérez hossend in de armen van zijn team springt en dat Jos kijkt met een blik van: maar hier heb ik helemaal geen zin in. Dat geeft wel heel erg aan hoe de verhoudingen zijn binnen het team en ook over hoe ze vorig jaar waren, want het zijn geen dikke vrienden.'

Lammers over beelden Jos Verstappen: 'Wordt teveel van gemaakt'

Lammers sluit zich niet helemaal aan bij de woorden van Dekker. Hij vindt het een storm in een glas water en zag dan ook niet dat Verstappen senior chagrijnig was. 'Ik kon dat niet zien. Die man komt daar ineens vol in beeld. Hoe moet je dan kijken? Je zoon is tweede geworden in plaats van eerste. Moet je dan blij kijken? Daar wordt teveel van gemaakt en ik weet zeker dat Jos en manager Raymond Vermeulen ook weten dat dit het gewoon was en dat er even niet meer van te maken was. Ze zijn emotioneel niet heel diep betrokken bij deze race, omdat het gewoon heel helder was waarom dit het resultaat is', doelt de voormalig Formule 1-coureur op de problemen van Verstappen tijdens de kwalificatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws