Ferrari lijkt bliksemsnel maar kan Red Bull alsnog niet bijhouden: 'We komen nog steeds tekort' Formule 1
Formule 1

Ferrari lijkt bliksemsnel maar kan Red Bull alsnog niet bijhouden: 'We komen nog steeds tekort'

Ferrari lijkt bliksemsnel maar kan Red Bull alsnog niet bijhouden: 'We komen nog steeds tekort'

Ferrari lijkt een grote groei door te maken qua performance, maar Red Bull Racing blijft vooralsnog buiten bereik. De SF-23 heeft bij de Grand Prix van Azerbeidzjan laten zien dat het bliksemsnel kan zijn, maar alsnog was het niet genoeg om de strijd met de Red Bull-coureurs aan te gaan. Het Italiaanse team is trots op de vooruitgang, maar wil ook realistisch blijven. 'Ze zijn gewoon sneller dan wij', concludeerde Frédéric Vasseur na de race tegenover Autosport.com.

Ferrari geeft aan dat ze zich niet gaan blindstaren op het feit dat Charles Leclerc in Azerbeidzjan het tempo van de Red Bull-coureurs bij kon houden. In de afgelopen races bleek de zwakte van Ferrari vooral te liggen bij het bandenmanagement. Tijdens de kwalificatiesessies lagen de rondetijden namelijk heel dicht op elkaar, terwijl er tijdens de races grotere gaten tussen de concurrenten ontstonden qua snelheid.

Vasseur: 'We moeten niet op de feiten vooruit lopen'

Ook in Azerbeidzjan bleek Red Bull nog te snel voor Ferrari, maar Leclerc heeft wel laten zien dat ook de SF-23 bliksemsnel kan zijn. Vooral in het eindstadium van de race kwam de bolide op tempo, waarbij de Monegask zelfs een snelste rondetijd neerzette. Ook kwam het tempo van de auto goed naar voren tijdens het duel met Aston Martin-coureur Fernando Alonso.

Door het snelle tempo van de Ferrari-bolide aan het einde van de race toonde de Ferrari-coureur aan dat er nog genoeg potentie in de banden zat. Dat is een goede ontwikkeling in vergelijking met de races voorafgaand aan Bakoe. Teambaas Vasseur geeft wel aan dat er niet te optimistisch gedacht moet worden, want de teams kwamen allemaal een beetje in de knoop met de bandenstrategie na de inzet van de safetycar vroeg in de race.

Performance Ferrari leek beter dan het eigenlijk was, meent Vasseur

De performance van de SF-23 leek nu vooral sneller door het verschil in strategie tussen Leclerc en de Red Bull-coureurs. Waar Leclerc na de safetycar erg op zijn banden heeft gelet zodat hij later in de race nog goede banden zou hebben, waren Sergio Pérez en Max Verstappen vooral met elkaar in duel, waardoor de banden een stuk sneller aan het slijten waren.

'Over het algemeen is het duidelijk dat Red Bull sneller is dan wij', geeft Vasseur aan, 'maar wij hadden gewoon een beter bandenmanagement. Daardoor waren we aan het einde even snel, zo niet sneller, maar dat komt niet omdat onze auto hetzelfde tempo heeft als de Red Bull's, maar echt door de banden.' De conclusie van Vasseur probeert de Italiaanse renstal met beide voeten op de grond te houden. 'We moeten consistenter worden, maar we zijn wel al tevreden met de stappen die we tot nu toe hebben gemaakt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws