Alpine bracht updates naar Bakoe die 'overpresteerden': 'Het is wel iets positiefs aan het weekend' Formule 1
Formule 1

Alpine bracht updates naar Bakoe die 'overpresteerden': 'Het is wel iets positiefs aan het weekend'

Alpine bracht updates naar Bakoe die 'overpresteerden': 'Het is wel iets positiefs aan het weekend'

Alpine heeft in Bakoe lastige keuzes moeten maken. Door een probleem met de auto van Pierre Gasly werd er ook wat nauwkeuriger gekeken naar de bolide van Esteban Ocon. Er moest veel aan de set-up veranderen, maar het team moest ook oppassen dat de aanpassingen wel legaal bleven. Daarnaast hadden ze ook een update aan de vloer toegepast, die volgens het team 'overpresteerde'. Bij Racefans vertelt sportief directeur Alan Permane dat het team nog wat moet sleutelen aan de updates.

Alpine is druk bezig met het verbeteren van de bolides door verschillende updates aan te brengen, waaronder een nieuwe vloer. Deze vloer werd al bij de aanvang van de Grand Prix in Azerbeidzjan toegepast, maar uiteindelijk bleek het te 'overpresteren'. Daarnaast had Gasly al tijdens de vrije training problemen met de auto, waarbij de bolide opeens vuur begon te spuwen. Ook teamgenoot Ocon werd toen naar binnengehaald, voor de zekerheid.

Alpine bracht updates, maar kon er niet op kapitaliseren

Er werden daarna bij Ocon meerdere aanpassingen gedaan aan de set-up, waardoor de Fransman bij de Sprint en bij de race op zondag vanuit de pitstraat moest starten. Volgens sportief directeur Permane werd er vooral gekeken naar de vloer. De update had wel gezorgd voor de gewenste verbeteringen, maar wekte ook zorgen dat het team de plank aan de onderkant van Ocon's auto zou beschadigen. De plank is een legaliteitsapparaat dat na sessies wordt gemeten om er zeker van te zijn dat het niet overmatig versleten is. Als dat zo is, kan de auto worden gediskwalificeerd.

'We hadden maar zo'n korte tijd, we maakten ons veel zorgen', stelt Permane. 'Het zag er niet heel goed uit aan het einde van de kwalificatiesessie.' Daarom heeft het team toch gekozen om de set-up van de auto aan te passen. 'Het was wel een lastige keuze, want we waren erg bang dat de auto illegaal zou zijn aan het einde, of zelfs aan het begin van de race. Dat is een directe consequentie van wat er gebeurde tijdens de vrije training.'

Permane: 'Toch nog iets positiefs aan het weekend'

Wel kijkt Permane verder positief naar de nieuwe versie van de vloer. 'De update werkt precies zoals we hadden gehoopt', vertelt de sportief directeur. 'Het overpresteerde zelfs een beetje, dus dat is iets positiefs aan het weekend.' Volgens Permane komen er nog meerdere updates aan voor Alpine. 'Er staat al weer wat klaar voor Miami, en ook wat anders voor Imola. Verder hebben we nog niet gekeken, maar ze zijn hard bezig in de fabriek.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws