Aston Martin loste DRS-probleem op unieke wijze op: 'Maar het was geen WD40!' Formule 1
Formule 1

Aston Martin loste DRS-probleem op unieke wijze op: 'Maar het was geen WD40!'

Aston Martin loste DRS-probleem op unieke wijze op: 'Maar het was geen WD40!'

Aston Martin gebruikte een smeermiddel om het systeem wat soepeler te laten openen na problemen met de DRS. Teambaas Mike Krack wilde niet zeggen wat het was, maar verzekerde dat de renstal geen WD40 heeft gebruikt. Het smeermiddel loste het probleem tijdelijk op en het team hoopt het in Miami definitief opgelost te hebben.

Het probleem met de DRS zorgde ervoor dat Fernando Alonso en teamgenoot Lance Stroll niet alles uit de auto konden halen, met name op het rechte stuk van het Baku City Circuit. Door een aerodynamische eigenschap van de low drag achtervleugel begon de DRS-vleugel te klapperen en ging de DRS slechts af en toe open. Om het gauw op te lossen gebruikte de Britse renstal een smeermiddel.

'Wat het was kan ik niet zeggen, maar WD40 hebben we niet gebruikt!', grapt Krack bij Motorsport.com. 'De auto stond in Parc Fermé, dus veel konden we niet doen. We zijn alles langsgegaan bij de FIA en we hebben de boel proberen schoon te maken en de gaten gecontroleerd. Uit voorzorg hebben we een deel van de vleugel van Fernando vervangen.' De FIA was daarbij behulpzaam, legt Krack uit.

Technische tweede sector echt het heikel punt

Terwijl de DRS moeilijkheden opleverde, was de technische tweede sector echt het probleem. 'De DRS deed het wel op het achterste rechte stuk. Na een analyse zagen we dat we vooral veel verloren in sector twee, en daar is geen DRS-zone. Het was vooral een afleiding, maar het team werkte er aan en wist het deels op te lossen. We hadden het eerder willen fixen of liever het probleem helemaal niet gehad, maar aan het einde van de dag viel het dus nog wel mee', sluit de Luxemburger af. Doordat de DRS-vleugel gedeeltelijk wilde openen in de andere sectoren verloren Alonso en Stroll daar zo'n twee tienden. Dat was te merken tijdens de kwalificaties en op de rechte stukken. Aston Martin is er zeker van dat het in Miami is opgelost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws