Ferrari: 'Mensen suggereerden dat het al voorbij is, maar wij denken absoluut van niet' Formule 1
Formule 1

Ferrari: 'Mensen suggereerden dat het al voorbij is, maar wij denken absoluut van niet'

Ferrari: 'Mensen suggereerden dat het al voorbij is, maar wij denken absoluut van niet'

Jock Clear, de performance engineer van Ferrari, verwacht dat de Italiaanse renstal aankomend weekend de kans heeft om het team van Red Bull Racing te verslaan. De Oostenrijkse renstal was met Max Verstappen en Sergio Pérez de snelste op de zaterdag en het team verwacht op de zondag nog beter te zijn. Bij Ferrari heerst juist het gevoel dat Red Bull wel te verslaan is, zeker omdat de bandenslijtage niet zo erg is als men denkt.

Ferrari lijkt momenteel duidelijk het tweede team te zijn in de Formule 1, achter Red Bull. 'We zijn best comfortabel met waar we staan', geeft Clear toe bij Motorsport.com. 'Natuurlijk wil je graag naar Bahrein komen en een halve seconde voorsprong hebben op iedereen, maar we hadden wel verwacht dat Red Bull het goed zou doen en dat Mercedes hier ongeveer zou staan.' Één team heeft Ferrari wel weten te verbazen. 'We hadden misschien niet helemaal verwacht dat Aston Martin zo goed zou zijn.'

'Na dit weekend weten we natuurlijk nog beter waar we staan, maar we gaan de race absoluut niet in met het idee dat Red Bull niet te pakken is', vervolgt de performance engineer van Ferrari. Charles Leclerc en Carlos Sainz bezetten tijdens de Grand Prix de volledige tweede startrij. De Italiaanse renstal verwacht gewoon voor de overwinning te kunnen strijden. 'Vorig week suggereerden enkele media dat alles al over is, maar wij denken absoluut van niet en willen dat zondag laten zien.'

Ferrari tevreden over bandenmanagement SF-23

Bij Red Bull denkt men echter dat het gat naar Ferrari tijdens de race juist nog groter is, vanwege de bandenslijtage bij de Scuderia. 'We hadden niet echt grote problemen met de bandenslijtage. Het is belangrijk dat je bedenkt wat je allemaal kunt doen om banden te sparen.' De data tijdens de testdagen en vrije trainingen lijken de concurrentie dan ook op het verkeerde spoor te zetten. 'Dat is het proces van de testdagen en tijdens de vrijdag. Wij hebben eigenlijk best wel vertrouwen in waar we nu staan qua bandenmanagement', aldus Clear.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Geen enkele twijfel bij wedkantoren, Verstappen wint Grand Prix van Bahrein.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws