Red Bull houdt 'ego' Verstappen tevreden: 'Max wilde echt graag de pole hebben' Formule 1
Formule 1

Red Bull houdt 'ego' Verstappen tevreden: 'Max wilde echt graag de pole hebben'

Red Bull houdt 'ego' Verstappen tevreden: 'Max wilde echt graag de pole hebben'

Helmut Marko is blij dat Red Bull Racing voor de kwalificatie van de Grand Prix van Bahrein een compromis heeft kunnen vinden in de afstelling van de auto. Max Verstappen wilde de race graag vanaf poleposition aanvangen, maar de afstelling van de bolide was niet goed genoeg om competitief te zijn in de kwalificatie. Door het compromis start de tweevoudig wereldkampioen van poleposition en zou de Nederlander ook tijdens de race competitief moeten zijn, volgens Marko.

Toto Wolff gaf aan dat Red Bull zichzelf gedurende het weekend en de eerste twee kwalificatiesessies heeft verstopt om niet te veel aandacht te trekken. Daar wil Marko echter helemaal niets van weten. 'Dat is onzin, onze coureurs reden beiden op de limiet', wordt de Red Bull-adviseur geciteerd door F1-Insider. 'Maar we hadden nog een tweede set banden, dat is nog eens twee tienden van een seconde. Onze poleposition is gewoon meer dan verdiend.'

De problemen van het weekend waren vooral bij Verstappen te zien. 'Max had relatief sterk onderstuur, waar hij echt niet mee kan leven kan. Toen was Pérez een keer sneller en was er al onrust.' Uiteindelijk wist Red Bull het juiste compromis in de afstelling te vinden. 'Dat houdt het ego van Verstappen wel tevreden, omdat Max echt de pole wilde hebben, maar de ingenieur liever naar de race-setup ging. Gelukkig heeft de middenweg nu beide doelen gediend.'

Marko: 'Alonso is de grootste tegenstander'

De focus van de Oostenrijkse renstal ging na de kwalificatie dan ook direct naar de zondag. Marko twijfelt niet aan de kracht van de RB19. 'We hebben een goede raceauto die zuinig is op de banden. We hebben ook de lange runs van de concurrentie geanalyseerd en Alonso is daar de grootste tegenstander.' Volgens de Red Bull-adviseur hebben de bolides van Ferrari te veel bandenslijtage om echt competitief te zijn. Ook Mercedes zal waarschijnlijk geen gevaar zijn. 'In ieder geval ben ik blij als er hard gevochten wordt achter ons', aldus de Oostenrijker.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Geen enkele twijfel bij wedkantoren, Verstappen wint Grand Prix van Bahrein.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws