Ferrari ontsnapte opvallend genoeg aan een straf: 'Ik maakte me geen zorgen' Formule 1
Formule 1

Ferrari ontsnapte opvallend genoeg aan een straf: 'Ik maakte me geen zorgen'

Ferrari ontsnapte opvallend genoeg aan een straf: 'Ik maakte me geen zorgen'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur is logischerwijs dolbij met de poleposition van zijn coureur, Carlos Sainz. De Spanjaard was in de tweede en derde vrije training ook al de snelste coureur, en mag op zondag het veld aanvoeren richting de eerste bocht. Ook Charles Leclerc verzekerde zichzelf van een goede uitgangspositie en mag achter Sainz en Verstappen aan de race beginnen. Vasseur nam het onderzoek naar de te langzame opwarmronden niet al te serieus.

Er is in aanloop naar de kwalificatie veel gesproken over het voordeel en het risico van slipstreams in Monza. Helmut Marko gaf gisteren al aan dat zijn team de slipstream links zou laten liggen, en ook Ferrari koos daarvoor. 'Ik denk nog steeds dat het zonder slipstream beter gaat. Max deed het ook zonder slipstream, en dat was de juiste keuze', oordeelt Vasseur in gesprek met Sky Sports F1 en F1TV.

Ferrari met vertrouwen richting de race

De langste racesimulaties werden op vrijdag afgewerkt, waarin Ferrari competitief voor de dag kwam. Dat was ook Vasseur opgevallen. 'Het is moeilijk om te voorspellen, want de verschillen zijn heel klein. De racesnelheid zag er op vrijdag goed uit, maar die stints waren kort. Het ging toen wel goed. We hadden niet hetzelfde programma als normaal, maar Max presteert altijd wat beter op zondag dan op zaterdag.' De Nederlander jaagt in Monza op zijn tiende zege op rij, terwijl Red Bull Racing tot nu toe alle dertien Grands Prix won.

Vasseur ziet echter geen reden om geen vertrouwen te hebben 'Ik denk dat we niet alleen in goede vorm zijn voor de kwalificatie, maar ook in de race. We kunnen vertrouwen hebben na de vrijdag, maar we moeten zien hoe we er na de eerste ronde voorstaan. Het doel was om poleposition te pakken, en nu moeten we kalm blijven en ook proberen het podium te pakken op zondag', zo lijkt de Fransman de doelstelling toch al enigszins bij te stellen.

'Het is niet de eerste poleposition, want Charles (Leclerc, red.) pakte er al eentje in Bakoe, maar het belangrijkste deel komt nog op zondag', beseft Vasseur. 'Dat we eerste en derde staan en heel dicht bij Max staan is een geweldige prestatie, maar we moeten zorgen dat we er op zondag ook staan. Het is altijd een voordeel om twee auto's in de top drie te hebben, want dan kan je met de strategie spelen, maar de snelheid is het belangrijkste.'

Ferrari niet bestraft na onderzoek

Na Q1 werd duidelijk dat Sainz en Leclerc de enige twee coureurs waren die te langzaam hadden gereden in hun opwarmronden. De coureurs waren tot wel zeventien seconden te langzaam, en deden dit verschillende keren. Toch vreesde Vasseur geen moment voor een straf. 'Ik maakte me geen zorgen. Het staat duidelijk in de regels omschreven dat je die tijd mag omschrijven als je vertraagt omdat je bij niemand in de weg wil rijden.'

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws