Verstappen kijkt uit naar strijd met Ferrari: 'Morgen zal ander verhaal zijn' Formule 1
Formule 1

Verstappen kijkt uit naar strijd met Ferrari: 'Morgen zal ander verhaal zijn'

Verstappen kijkt uit naar strijd met Ferrari: 'Morgen zal ander verhaal zijn'

Max Verstappen start niet op poleposition morgen in Monza. De leider in het wereldkampioenschap was dertien duizendsten van een seconde trager dan thuisrijder Carlos Sainz en start morgen dus vanop de tweede startpositie. Volgens Verstappen is er nog geen kalf verdronken en dus lijkt de Nederlander nog steeds goed op weg naar zijn tiende overwinning op rij.

Natuurlijk had hij liever P1 gehad, maar Verstappen was na afloop van een spannende kwalificatie toch tevreden met het resultaat. 'Ik ben wel blij met mijn laatste ronde', zei Verstappen tegen de reporters van Viaplay. 'Het zat de hele sessie dicht bij elkaar. In Monza is dat gewoon zo, maar dat is oké.' Op de vraag waar die achterstand van dertien duizendsten vandaan kwam, had Verstappen een duidelijk antwoord klaar. 'Geen verklaring.'

Verstappen start dus wel weer vanaf de eerste startrij en krijgt die andere Ferrari-coureur Charles Leclerc achter zich. De Nederlander kijkt al reikhalzend uit naar een gevecht met de Scuderia en gaf aan niet verrast te zijn door de snelheid van polesitter Sainz. 'Hun auto is goed afgestemd op dit circuit. Ze hebben duidelijk een vleugel meegebracht die bij deze baan past. Morgen zal het wel een ander verhaal zijn. Alles ligt nog open', aldus Verstappen.

Verstappen blikt vooruit naar de race

'Over het algemeen zijn we altijd sterk tijdens de long runs', beseft Verstappen. 'Daarom maak ik me niet al te veel zorgen. Tijdens het begin van de race zullen ze snel zijn, maar dan gaat het erom wie de banden het langste heel houdt.' En daar heeft de Nederlander een goed oog in. Volgens hem is de afstelling van zijn auto meer gericht op de zondag. Natuurlijk kwam ook nu weer de vraag of Verstappen bezig is met het record van meeste aantal zeges op rij, dat hij morgen officieel aan diggelen kan slaan als hij als eerste over de streep komt. Zijn antwoord is ook nog niet veranderd. 'We zien wel. Ik probeer gewoon altijd snel te zijn en te winnen', zei Verstappen koeltjes.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws