De Vries voorziet spannende kwalificatie: 'Het middenveld is super close' Formule 1
Formule 1

De Vries voorziet spannende kwalificatie: 'Het middenveld is super close'

De Vries voorziet spannende kwalificatie: 'Het middenveld is super close'

Nyck de Vries kan nog weinig zeggen over zijn kansen voor de rest van het weekend. De Nederlander ziet dat de verschillen in het middenveld enorm klein zijn, en dat er veel verschuivingen kunnen plaatsvinden tussen P11 en P20. Voor de AlphaTauri-coureur was het de eerste keer op het snelle Jeddah Street Circuit en hij heeft genoten van het rijden op de baan in Saoedi-Arabië.

De Vries vertelt in een persbericht dat het nog altijd alle kanten op kan vallen tijdens de kwalificatie. De verschillen zijn erg klein, en dus weegt hij nog niet te zwaar aan zijn zeventiende plaats tijdens de tweede vrije training. 'Het kan gemakkelijk goed of slecht aflopen, dus we zullen er alles aan doen om morgen het maximale uit de kwalificatie te halen', zo is hij strijdbaar richting de kwalificatie van de zaterdag.

Voor De Vries was het de eerste keer dat hij op het snelle circuit in Jeddah actief was, en hij zegt te hebben genoten van het rijden op de baan in Saoedi-Arabië. 'Het was de eerste keer dat ik hier in Jeddah op het circuit reed, het is leuk om te leren en snel te rijden. Het is een uitdaging, maar ik vind het leuk om op het circuit te rijden. Onze dag was productief', toont hij zich niet ontevreden over de dag die hij gekend heeft.

'Middenveld super close'

De Nederlander verwacht een heel spannende kwalificatie, want de verschillen in de tweede helft van de tijdenlijst zijn enorm klein. 'Het middenveld is gewoon super close, want er zitten maar een paar tienden tussen P11 en P20, dus we zullen moeten zien wat er morgen gebeurt', aldus De Vries, die zal hopen op een beter resultaat dan tijdens het vorige weekend in Bahrein, toen hij het moest doen met een negentiende plaats in de kwalificatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws