Marko houdt rekening met Ferrari: 'Hebben nog niet alles uit de kast gehaald' Formule 1
Formule 1

Marko houdt rekening met Ferrari: 'Hebben nog niet alles uit de kast gehaald'

Marko houdt rekening met Ferrari: 'Hebben nog niet alles uit de kast gehaald'

Helmut Marko is in zijn nopjes na de eerste dag in Saoedi-Arabië. Max Verstappen en Sergio Pérez eindigden tijdens de beide sessies op vrijdag in de top drie. Verstappen was in beide gevallen de snelste man. Marko zag een sterk Red Bull in zowel de korte als de lange runs. Ferrari viel zwaar tegen, maar de Oostenrijker verwacht dat het Italiaanse team nog niet het achterste van de tong heeft laten zien.

De coureurs van Red Bull maakten een goede indruk tijdens de openingsdag van het Grand Prix-weekend op het Jeddah Street Circuit. Verstappen eindigde in beide sessies bovenaan de tijdenlijst en Pérez was ook constant in de top drie te vinden. 'We zijn tevreden', zegt Marko in gesprek met de Duitse tak van Sky Sports. 'Ik denk dat we de juiste richting hebben gevonden met de afstelling.'

Verstappen en Pérez werkten verschillende racesimulaties af. De Nederlander werkte zijn lange run af op de zachte band, terwijl de Mexicaan de mediumband onder zijn RB19 liet monteren. Marko legt uit waarom Red Bull voor deze strategie heeft gekozen. 'We moeten kijken welke banden beter zijn voor de race, vandaar dat we verschillende banden hebben gebruikt in de lange runs.'

Marko acht Ferrari nog niet kansloos

Ferrari kwam vrijdag niet al te best voor de dag in Jeddah. Charles Leclerc en Carlos Sainz leken het lastig te hebben met de SF-23 en de Monegask meldde zelfs iets geks aan de motor te voelen. Toch houdt Marko nog altijd rekening met Ferrari voor de rest van het weekend. 'Het ligt veel dichter bij elkaar en de bandenslijtage is ook minder dan in Bahrein. Ferrari heeft op motorisch gebied nog niet alles uit de kast gehaald. Achter ons wordt het hopelijk een spannend gevecht tussen Alpine en Alonso. En mogelijk ook met Ferrari', denkt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws