'Ferrari verbloemt door hoeveelheid brandstof en rijhoogte ware performance' Formule 1
Formule 1

'Ferrari verbloemt door hoeveelheid brandstof en rijhoogte ware performance'

'Ferrari verbloemt door hoeveelheid brandstof en rijhoogte ware performance'

Het team van Ferrari heeft tijdens de testdagen de kaarten zoveel mogelijk tegen de borst gehouden. De Scuderia reed op het Bahrain International Circuit namelijk met meer brandstof aan boord dan haar concurrenten, waardoor de cijfers niet helemaal een weerspiegeling zijn van de werkelijkheid. Bovendien reed Ferrari ook met een hogere rijhoogte, wat vaak voor meer luchtweerstand zorgt. Het lijkt dus dat Ferrari nog wat kan winnen ten opzichte van Red Bull Racing.

Voor de Italiaanse renstal zal het lastig zijn om de data van vorig jaar met de recent vergaarde data te vergelijken. De Italiaanse renstal heeft in de afgelopen dagen namelijk hele andere programma's gedraaid dan in 2022. Daarnaast reed de SF-23 in Bahrein met veel brandstof aan boord, weet La Gazzetta dello Sport. 'Zelfs voor de korte afstanden reed Ferrari met 35 of veertig kilo aan boord. Geen enkel moment kwam het gewicht van de hoeveelheid brandstof ooit onder de twintig kilo.'

Dit had ook invloed op de aanzetronden van Charles Leclerc en Carlos Sainz. De banden onder de Ferrari-bolide leken zich namelijk niet goed staande te houden, maar daar is dus een verklaring voor. 'Ferrari reed soms met een hoeveelheid brandstof aan boord die een hele raceafstand zou volhouden. Dit heeft heel erg veel gevraagd van de banden, zeker op een baan als die in Sakhir.' Aangezien Red Bull alleen maar korte runs deed, lijkt het bandenprobleem voor Ferrari mogelijk niet zo groot als de eerste cijfers doen vermoeden.

Ferrari houdt 'agressievere aanpak' achter

Naast het feit dat Ferrari met meer brandstof aan boord reed, weet Formu1a.uno ook dat de SF-23 een hogere rijhoogte had. Hiermee probeerde de Italiaanse renstal het stuiteren, waar het team gedurende 2022 veel last van had, te minimaliseren. 'Dat is niet ideaal, maar we kunnen een agressievere aanpak verwachten tijdens de eerste vrije trainingen. Toch zal het lastig zijn om de auto echt op de limiet te rijden aangezien er een aantal aerodynamische beperkingen zijn. Hierdoor had vooral Leclerc last van onderstuur.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws