Vasseur blij dat Ferrari-inventie legaal is verklaard, concurrentie volgt ontwikkelingen op de voet Formule 1
Formule 1

Vasseur blij dat Ferrari-inventie legaal is verklaard, concurrentie volgt ontwikkelingen op de voet

Vasseur blij dat Ferrari-inventie legaal is verklaard, concurrentie volgt ontwikkelingen op de voet

Frédéric Vasseur, de kersverse teambaas van Ferrari, is blij dat de voorvleugel van Ferrari legaal is verklaard door de FIA. Andere teams zijn niet blij met de uitspraak van het bestuursorgaan, maar daar ligt de Fransman niet wakker van. Vasseur verwacht immers dat de storm snel zal gaan liggen in de paddock. De concurrentie denkt daar echter anders over, aangezien zij de ontwikkelingen op de voet zullen blijven volgen.

De voorvleugel van de SF-23 is voorzien van zogeheten slot gap separator brackets, die de luchtstroom beter moeten dirigeren om zo ook meer outwash te genereren. Vorig jaar kwam Mercedes met eenzelfde soort concept, maar deze werd, door één zinnetje in de reglementen, illegaal verklaard. Nu dit zinnetje is verwijderd, heeft Ferrari wel goedkeuring gekregen. 'We zijn eerst in gesprek gegaan met de FIA over onze nieuwe auto. Zij lieten duidelijk weten dat het in orde was', geeft Vasseur aan bij Motorsport.com.

De meeste teams waren niet blij met de uitspraak van de FIA. Deze teams trokken dan ook aan de bel bij het bestuursorgaan, maar kregen wel nul op hun rekest. Vasseur is vooral blij dat Ferrari de goedkeuring al heeft gehad en dat de andere renstallen geen zaak meer kunnen maken. 'Het kan mij niet schelen wat andere teams daarvan vinden. Dit is het spelletje. Elk jaar is er bij de eerste test wel opschudding over een winglet of een ander onderdeel. Volgende week gaat het weer ergens anders over.'

Concurrentie houdt situatie Ferrari goed in de gaten

Nu de voorvleugel van Ferrari legaal is verklaard, lijken andere teams ook te gaan kijken naar aanpassingen van de vleugel. Alpine lijkt mogelijk ook wat ideeën in de pijpleiding te hebben. 'Het is wel een specifiek concept. Er is naar gekeken. Misschien krijgen we het, misschien ook niet', geeft Matt Hartman, de technisch directeur van Alpine, aan. 'Daar moeten we nog over beslissen. De wijziging in het reglement is in ieder geval duidelijk. Het mag', aldus Hartman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws