FIA gaat nog geen onderzoek doen naar crash Pérez in Q3 GP Monaco Formule 1
Formule 1

FIA gaat nog geen onderzoek doen naar crash Pérez in Q3 GP Monaco

FIA gaat nog geen onderzoek doen naar crash Pérez in Q3 GP Monaco

De FIA is nog niet van plan om de crash van Sergio Pérez in Monaco eerder dit jaar te onderzoeken, Dat bevestigt Mohammed Ben Sulayem, president van het autosportorgaan, tegenover Autosport. De FIA is voorbereid op het doen van een onderzoek naar het voorval, maar ziet vooralsnog geen reden om dat te doen.

Na de Grand Prix van Brazilië ontstonden er geluiden over dat de crash van de Red Bull Racing-coureur in Q3 in Monaco opzettelijk was. Dat kwam doordat Max Verstappen teamorders negeerde om Pérez voorbij te laten gaan in de laatste ronde voor plaats zes. Volgens onder meer De Telegraaf deed de tweevoudig wereldkampioen dat als wraak voor de crash van de Mexicaan eind mei.

Het vermoeden van Verstappen riep de vraag op of er een onderzoek gestart moet worden naar Pérez, maar FIA-president Ben Sulayem ziet vooralsnog geen reden om dat te doen. 'Ik heb niemand van onze kant gehoord die zei dat we het moeten onderzoeken. Maar als er iets te onderzoeken valt, zijn we meer dan voorbereid. Eén ding wil ik wel gezegd hebben: ik ben niet verlegen of bang om erop in te gaan als er een probleem is. Ik zal me niet verstoppen.'

Pérez - mits schuldig - kan bestraft worden voor opzettelijke crash

Ben Sulayem stelt dat hij de eerste is die het aankaart wanneer er sprake is van een probleem. 'Dat kan ik je garanderen. Anders verbeter je jezelf nooit.' Mocht er wel een onderzoek komen, dan kan Pérez bestraft worden op grond van artikel 37.5 van het sportief reglement. Volgens artikel 12.2.1.c kan het opzettelijk veroorzaken van een rode vlag door een crash ook worden bestempeld als onsportief.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws