Verstappen verklaart vroege overstap naar softs: 'Temperaturen toen meest representatief' Formule 1
Formule 1

Verstappen verklaart vroege overstap naar softs: 'Temperaturen toen meest representatief'

Verstappen verklaart vroege overstap naar softs: 'Temperaturen toen meest representatief'

Max Verstappen is erg tevreden over de manier waarop de vrijdag in Abu Dhabi zich ontvouwde. Tijdens de eerste training moest hij zijn RB18 nog afstaan, maar toen de Nederlander tijdens de tweede sessie zelf in mocht stappen was het gevoel direct goed. Dit liet zich ook zien in de rondetijden, want al snel was hij de snelste man op de baan. Ook de longruns zagen er goed uit, en dus is er weinig reden tot klagen.

Verstappen was na de vrijdag in Abu Dhabi zeer tevreden. De Nederlander kon maar één sessie rijden, doordat Liam Lawson zijn stoeltje overnam tijdens de eerste vrije training. De Nieuw-Zeelander vulde dat uitstekend in, zo zag de wereldkampioen in gesprek met Motorsport.com. 'Het ging prima. De auto zat meteen in het juiste window. Liam heeft het in de eerste vrije training erg goed gedaan. Hij was kalm en stabiel, dat is precies wat we graag willen zien.'

Daarna was het de beurt aan Verstappen zelf, die mocht instappen voor de tweede vrije training. Nadat hij op de gele band nog wat tekortkwam, was hij na zijn run op de rode band duidelijk de snelste. 'In de tweede vrije training hadden we niet echt noemenswaardige problemen. De auto voelde meteen goed aan. En de lange runs zagen er ook prima uit, dus ik ben best blij', aldus de Nederlander, die ook verklaart waarom hij al vroeg de overstap naar het zachtste rubber maakte. 'De temperaturen waren toen het meest representatief, dus vandaar.'

Beter dan in Brazilië 

Nadat vorig weekend allesbehalve ideaal was voor Red Bull, verwacht Verstappen in Abu Dhabi een beter weekend te hebben. 'Normaal gesproken moeten we hier weer een stuk beter zijn dan in Brazilië. Ik ben blij met hoe de sessie verlopen is. Natuurlijk kun je altijd nog wel dingetjes vinden, maar over het algemeen ben ik gewoon tevreden', zo besluit de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws