Sainz bespreekt crash Pérez in Monaco: 'Daar moet je een straf voor krijgen' Formule 1
Formule 1

Sainz bespreekt crash Pérez in Monaco: 'Daar moet je een straf voor krijgen'

Sainz bespreekt crash Pérez in Monaco: 'Daar moet je een straf voor krijgen'

Carlos Sainz vindt dat er een straf moet komen voor coureurs die een gele of een rode vlag veroorzaken tijdens de kwalificatie, ongeacht of het incident opzettelijk was of niet. Sergio Pérez is de afgelopen week in opspraak geraakt aangezien hij mogelijk expres is gecrasht tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Sainz vindt dat coureurs niet eens aan een dergelijke optie moeten kunnen denken, waardoor een straf de enige oplossing is om opzettelijke crashes te voorkomen.

Het onderwerp kwam weer ter discussie te staan nadat Erik van Haren naar buiten bracht dat Pérez expres zou zijn gecrasht in Monaco. 'Ik wil het niet hebben over de opzettelijkheid van de crash, maar ik denk dat alle coureurs wel een regelverandering willen zien', wordt Sainz geciteerd door Motorsport.com. 'Je zorgt ervoor dat de andere rijders hun ronde niet kunnen afmaken. Daar moet je een straf voor krijgen, anders gaan coureurs de grenzen opzoeken. Dat hebben we de laatste jaren wel gezien.' Zo zou Nico Rosberg in 2014 expres een gele vlag hebben veroorzaakt in Monaco.

Sainz weet dat alle coureurs kunnen identificeren welke crashes wel en welke crashes niet opzettelijk zijn. De Spanjaard wil voorkomen dat rijders ook maar met het idee komen om expres een gele of rode vlag te veroorzaken. 'Als alle twintig coureurs naar een incident kijken dan weten ze direct welke crash opzettelijk was of niet, want we zijn niet dom. Als er een regel is, dan zal het niet eens in je hoofd opkomen. Het zou betekenen dat er veel te winnen valt in Q3, maar ook dat er iets te verliezen is.'

Sainz: 'Coureurs moeten hun tijd verliezen of een gridstraf krijgen'

De mogelijke straffen voor dergelijke incidenten zijn nog niet besproken. De Ferrari-coureur heeft echter wel al een paar voorstellen. 'We moeten het er nog over hebben. Het is wel een paar keer opgegooid, maar dat heeft nog nooit ergens toe geleid. Ik denk dat het wel een goede verandering is voor volgend jaar. Dan kan je of de tijd verwijderen of je geeft ze een gridstraf van een aantal plekken. Dan zal je nooit meer je auto expres in de muur zetten', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws