FIA scherpt regels omtrent right to review-verzoeken aan Formule 1
Formule 1

FIA scherpt regels omtrent right to review-verzoeken aan

FIA scherpt regels omtrent right to review-verzoeken aan

De FIA gaat de regels omtrent right to review-verzoeken aanscherpen. Dit doet het bestuursorgaan naar aanleiding van het afgewezen verzoek van Haas. De FIA besloot het verzoek tot herziening van de hand te doen, waardoor de originele uitslag van de Grand Prix van de Verenigde Staten werd gehandhaafd. Toch wordt er door de FIA nu gekeken naar de procedure, en zal er een tijdslimiet komen en zullen teams een tarief moeten betalen.

Naar aanleiding van de Grand Prix van de Verenigde Staten besloot het team van Haas een right to review in te dienen bij de FIA. Het bestuursorgaan heeft door deze zaak zelf nu ook besloten om enkele veranderingen door te voeren. Zo zullen teams nog maar vier dagen, of 96 uur, krijgen om een right to review in te dienen. Voorheen hadden de renstallen twee weken om op de deur te kloppen bij de FIA. In uitzonderlijke situaties zullen de teams nog 24 uur extra kunnen krijgen.

De tijd die de teams hebben om een right to review in te dienen, is niet het enige waar de FIA naar zal kijken. Zo zullen de Formule 1-renstallen ook een tariefheffing moeten betalen als ze een herziening willen aanvragen bij het bestuursorgaan. Alvorens een verzoek tot herziening wordt ingediend, moeten de teams een bedrag van zesduizend euro betalen. Dit geld zal worden terugbetaald als de right to review wordt goedgekeurd door de FIA.

Bovendien staan er nog meer wijzigingen gepland het beroepssysteem werkt. Op dit moment kunnen teams nog een kennisgeving indienen waarin het team zegt dat het in beroep gaat. Vervolgens hebben teams 96 uur om te beslissen of ze de kwestie dan verder willen behandelen met een formeel beroep. Het probleem met het huidige systeem is dat deze kennisgeving een straf nietig kan verklaren. In de 96 uur worden alle straffen namelijk geschorst, waardoor teams na een race niet meer in beroep hoeven, aangezien bijvoorbeeld een gridstraf al geseponeerd is.

Right to review Haas afgewezen

De FIA verwierp het right to review-verzoek van Haas op donderdagmiddag af. De FIA stelde dat de aangereikte beelden niet nieuw en relevant genoeg waren om opnieuw naar de zaak te kijken. Het verzoek van Haas is daarom door de FIA afgewezen en de uitslag van de Grand Prix van de Verenigde Staten bleef staan. Sergio Pérez behield daarmee zijn vierde plek en ziet zijn voorsprong op Lewis Hamilton in de strijd om de tweede plek in het wereldkampioenschap dus intact blijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws