FIA wijst right to review-verzoek Haas af, uitslag GP Verenigde Staten ongewijzigd Formule 1
Formule 1

FIA wijst right to review-verzoek Haas af, uitslag GP Verenigde Staten ongewijzigd

FIA wijst right to review-verzoek Haas af, uitslag GP Verenigde Staten ongewijzigd

Het right to review-verzoek van het Formule 1-team van Haas is door de FIA afgewezen. De stewards hebben zich donderdag over het verzoek gebogen en na een gesprek met alle betrokkenen hebben zij geoordeeld dat er geen sprake is van significante en relevante, nieuwe informatie. De uitslag van de Grand Prix van de Verenigde Staten blijft dus gehandhaafd.

Afgelopen weekend werd in Brazilië bekend dat Haas een protest had ingediend tegen de uitslag van de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Amerikaanse renstal was van mening dat een aantal coureurs in bocht zes bewust de track limits had overschreden in de wetenschap dat in die bocht de camera niet goed genoeg stond opgesteld, waardoor een zorgvuldige controle lastig was.

Haas was van mening dat Sergio Pérez, Lance Stroll, Alexander Albon en Logan Sargeant meerdere malen buiten de witte lijn kwamen, terwijl zij hier tijdens race geen straf voor hebben ontvangen. Haas besloot daarom protest tegen de uitslag aan te tekenen en een right to review-verzoek bij de FIA in te dienen. Oorspronkelijk zou er woensdag een uitspraak volgen, maar de stewards bleken meer tijd nodig te hebben om het nieuwe bewijs te beoordelen en besloten een dag later met een definitieve uitspraak te komen.

Bewijs niet nieuw en relevant

Op donderdagmiddag maakte de FIA bekend dat het nieuwe bewijs heeft beoordeeld. De aangereikte beelden zijn volgens de stewards niet nieuw en relevant genoeg om opnieuw naar de zaak te kijken. Het verzoek van Haas is daarom door de FIA afgewezen en de uitslag van de Grand Prix van de Verenigde Staten blijft staan. Pérez behoudt daarmee zijn vierde plek en ziet zijn voorsprong op Lewis Hamilton in de strijd om de tweede plek in het wereldkampioenschap dus intact blijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws