Uitdagingen stapelen zich op voor Mercedes: 'We begrijpen onze fouten' Formule 1
Formule 1

Uitdagingen stapelen zich op voor Mercedes: 'We begrijpen onze fouten'

Uitdagingen stapelen zich op voor Mercedes: 'We begrijpen onze fouten'

Toto Wolff heeft aangegeven dat het team van Mercedes begrijpt welke fouten er werden gemaakt tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië. De Duitse renstal wil het moeilijke weekend achter zich laten en kijkt dan ook uit naar de uitdagingen die de aanstaande Grand Prix van Las Vegas met zich meebrengt. Wolff weet dat het opnieuw een lastig weekend kan worden, zeker vanwege het afwijkende tijdschema en de temperaturen waar de teams mee te maken krijgen.

Na een zeer lastig weekend op Interlagos richt Mercedes de pijlen op de aanstaande Grand Prix van Las Vegas. In de afgelopen week is er binnen het team veel gesproken over de problemen van het weekend in Brazilië. 'We hebben hard gewerkt om de verkeerde afslag die we met de afstelling hebben genomen te identificeren', geeft Wolff aan in het persbericht van Mercedes. 'We begrijpen onze fouten en kunnen onze slechte prestatie uitleggen. Dat is belangrijk omdat we streven naar de tweede plaats in het kampioenschap.'

Las Vegas biedt direct volgende uitdaging voor Mercedes

Een juiste afstelling vinden voor het aankomende weekend zal ook niet makkelijk zijn. De Formule 1 keert voor het eerst sinds de jaren tachtig weer terug naar Las Vegas en ditmaal wordt er op een compleet ander circuit gereden. De baan zal dus nog veel geheimen hebben voor alle teams. 'We hebben ons zo goed mogelijk voorbereid met de beperkte informatie die we hebben, en er zijn enkele unieke kenmerken die we kunnen voorzien.'

Het tijdschema zal aankomend weekend flink afwijken. De kwalificatie zal immers om middernacht lokale tijd worden afgewerkt. Dat heeft uiteraard invloed op de omstandigheden rond het circuit. 'De omgevings- en baantemperaturen zullen waarschijnlijk in de enkele cijfers liggen. Bovendien is het circuit zelf ongebruikelijk met veel langzame bochten maar ook lange rechte stukken. Het wordt een grote uitdaging voor ons allemaal en we kijken ernaar uit om die aan te gaan', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws