Teambazen vinden 24 races de limiet, maar willen met roulatiesysteem F1 uitbreiden Formule 1
Formule 1

Teambazen vinden 24 races de limiet, maar willen met roulatiesysteem F1 uitbreiden

Teambazen vinden 24 races de limiet, maar willen met roulatiesysteem F1 uitbreiden

De teambazen in de Formule 1 hopen dat de sport niet nog meer races toevoegt aan de huidige kalender. Aankomend seizoen wordt een recordaantal van 24 races verreden, al zou de sport nog verder kunnen uitbreiden. Dat moet de Formule 1 proberen te voorkomen, aangezien onder andere Guenther Steiner opmerkt dat 24 de limiet is voor de medewerkers. Om de sport toch op een bepaalde manier uit te breiden, wordt een roulatiesysteem wat betreft de circuits voorgesteld.

De Formule 1 zit momenteel op een redelijk unieke positie. De sport is populairder dan ooit en dat brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Vele landen willen een Grand Prix organiseren, maar de limiet staat door de Concorde Agreement op 25 races. 'Op dit moment wordt daar niet echt over gesproken. Ik bedoel, het staat in het contract en dat heb ik niet gezien. Voor nu is 24 wel een beetje de limiet. Als we meer races willen doen, moeten we een andere oplossing vinden', wordt Steiner geciteerd door Motorsport.com.

De meeste teams en coureurs hopen dat er niet nog meer races worden toegevoegd aan de huidige kalender. De renstallen werken al met een roulatiesysteem om ervoor te zorgen dat medewerkers niet overwerkt raken. 'Als je voor een tijdje in bepaalde regio's kunt blijven, komen er minder reizen bij kijken, minder langeafstandsvluchten. Er moet dus veel besproken worden. Voor nu weten we dat het volgend jaar 24 races zullen zijn, daar moeten we mee omgaan want we hebben er nog nooit 24 gehad.'

McLaren-CEO wil roulatiesysteem implementeren voor circuits

McLaren-CEO Zak Brown staat achter de woorden van Steiner. '24 races is het maximum voor het welzijn van de mensen. Maar we moeten de sport blijven uitbreiden.' De Amerikaan stelt op zijn beurt een roulatiesysteem wat betreft de circuits voor. 'Dus ik zou graag een scenario zien waarin je misschien twintig vaste Grands Prix hebt en, laten we zeggen, acht die om het jaar rouleren. Dan heb je dus een kalender van 24 race en breid je de sport uit door naar andere regio's en landen te gaan.'

Krack mist één race

Mike Krack denkt echter wel dat er een betere keuze gemaakt kan worden wat betreft de circuits. 'We missen nog steeds een continent. Er is dus nog wat werk te verzetten', doelt de Aston Martin-teambaas op Kyalami. Het circuit in Zuid-Afrika staat al sinds 1993 niet meer op de kalender. 'Maar al met al doet de Formule 1 het geweldig op dit gebied, dat hebben we de afgelopen jaren gezien. Wat betreft het aantal: of het 22, 23 of 24 is, we zullen altijd oplossingen vinden om ermee om te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws