Fittipaldi wist 90 procent zeker dat Ferrari de titel zou pakken: 'Toen was daar opeens Red Bull' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi wist 90 procent zeker dat Ferrari de titel zou pakken: 'Toen was daar opeens Red Bull'

Fittipaldi wist 90 procent zeker dat Ferrari de titel zou pakken: 'Toen was daar opeens Red Bull'

Red Bull Racing en Max Verstappen lijken de titel bijna binnen te hebben. Emerson Fittipaldi denkt het zelfs in Singapore al kan gebeuren. Hij geeft toe dat het voor hem als een redelijke verrassing komt, omdat hij eerder dit jaar bijna zeker wist dat Ferrari voor de overwinning van het kampioenschap ging.

Er is een mogelijkheid dat Verstappen komende race in Singapore de titel binnenhaalt. 'Hij kan dit weekend het kampioenschap bezegelen, want hij heeft de wiskundige kans', zo vertelt Fittipaldi bij VegasInsider. Toch durft de tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 zijn hand er niet voor in het vuur te steken. 'Zoals we weten, kan er van alles gebeuren in de racerij en het is moeilijk te voorspellen', legt hij uit. 'Maar hij is weer de favoriet.'

Ondanks de kritiek dat het een saai kampioenschap is, zeker als Verstappen in Singapore de titel al in zijn zak kan steken, zou Fittipaldi het niet erg vinden. 'Het zou geweldig zijn om dit weekend het kampioenschap te behalen', vertelt de oud-coureur. 'Dat verdient hij zeker, want het hele jaar heeft hij hard en extreem goed gereden', vervolgt hij. 'Red Bull Racing heeft weer een geweldig jaar en ze boeken resultaten. Er gaat veel werk, veel inzet en veel talent in.'

'Red Bull heeft een geweldige racestrategie'

Ondanks dat Ferrari na de eerste races aan kop ging van het kampioenschap, hebben Verstappen en zijn team een gigantische opmars gemaakt. 'Ik denk dat de overheersing van Red Bull tegen alle verwachtingen van begin dit jaar ingaat', vertelt Fittipaldi. Volgens hem is de oorzaak duidelijk. 'Red Bull heeft altijd een geweldige racestrategie en Verstappen heeft echt goed gereden', vertelt de Braziliaan.

'Aan het begin van het jaar verwachtte en voorspelde ik dat Ferrari zou winnen. Ik was er negentig procent zeker van, omdat ze zoveel meer potentie toonden om de titel te veroveren', legt Fittipaldi uit. 'Toen kwam plotseling het team van Red Bull dat veel verbeterde, hard werkte en nu is het kampioenschap in het voordeel van Red Bull en Verstappen', zo eindigt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws