Verstappen met zijn hoofd nog niet bij mogelijk titelfeest: 'Er is geen haast' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen met zijn hoofd nog niet bij mogelijk titelfeest: 'Er is geen haast'

Verstappen met zijn hoofd nog niet bij mogelijk titelfeest: 'Er is geen haast'

Max Verstappen is nog niet bezig met een mogelijke titelprolongatie. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Singapore voor de deur en bij een gunstig resultaat kan de coureur van Red Bull Racing zijn tweede wereldtitel pakken. Toch weet Verstappen dat er tijdens een weekend op het Marina Bay Street Circuit van alles kan gebeuren.

Voor het eerst sinds 2019 keert de Formule 1 terug in Singapore. De laatste keer wist Verstappen op het podium te eindigen en de Nederlander kijkt dan ook uit naar het weekend op het Marina Bay Street Circuit. 'We zijn een paar jaar niet in Singapore geweest, dus het zal interessant zijn om te zien hoe de baan erbij ligt', vertelt de coureur in een persbericht van Red Bull. 'Het is absoluut één van de beste races van het jaar en het is een prachtige plek om te zijn.'

De RB18 is dit jaar vooral goed gebleken op de zondag, maar Verstappen weet dat de zaterdag mogelijk belangrijker is. 'Het is belangrijk om een goede kwalificatieronde te rijden, dus we zullen ons daarop concentreren.' De race zorgt vaak juist voor hachelijke momenten, dus er kan van alles gebeuren. 'Tijdens de race moeten we gewoon overal op voorbereid zijn, want er zijn meestal veel safety cars. Over het algemeen is het een uitdagend circuit, de luchtvochtigheid is zwaar voor het lichaam en het is erg moeilijk om een perfecte ronde rijden vanwege de krappe bochten en de vangrails direct naast de baan.'

Verstappen niet bezig met titelprolongatie

Aankomend weekend zal Verstappen voor zijn zesde overwinning op rij gaan en zijn twaalfde zege dit seizoen. Als de Red Bull-coureur wint dan bestaat de kans dat hij aankomend weekend al zijn titel weet te prolongeren. Daar is de regerend wereldkampioen echter helemaal niet mee bezig. 'Ik denk niet echt aan het kampioenschap, ik wil gewoon een positief weekend op de baan hebben en het race voor race bekijken. Er is geen haast', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws