Pérez hoopt op betere resultaten: 'Vrij goed idee hoe we weer op het goede spoor komen' Formule 1
Formule 1

Pérez hoopt op betere resultaten: 'Vrij goed idee hoe we weer op het goede spoor komen'

Pérez hoopt op betere resultaten: 'Vrij goed idee hoe we weer op het goede spoor komen'

Komend weekend staat de race in Singapore op het programma. Voor Max Verstappen bestaat er dan al een kans om de titel veilig te stellen. Zijn teamgenoot Sergio Pérez staat er ook redelijk goed voor. Momenteel staat hij derde in het kampioenschap met slechts negen punten achterstand op Charles Leclerc en dus is er voor hem nog genoeg te winnen. De Mexicaan kijkt alvast vooruit op het raceweekend.

Na afwezigheid van de Grand Prix in Singapore in 2021 en 2020 door de coronapandemie, kan er nu weer geracet worden. Pérez meldt dat hij er erg naar uitkijkt. 'Het is geweldig om terug te zijn in Singapore', laat hij weten in een persbericht van Red Bull Racing. 'Het circuit is zowel mentaal als fysiek erg veeleisend', vervolgt de 32-jarige coureur. Dat heeft te maken met de hoge luchtvochtigheid en de warme temperaturen.

Verder is er op het circuit geen ruimte voor fouten, dus coureurs moeten het hele weekend honderd procent gefocust zijn. Pérez vond het daarom wel fijn een paar vrije weken te hebben voor de race. 'We hebben een kleine pauze ingelast en dat was goed na de triple-header', zo laat de coureur weten. 'Nu kijken we enorm uit naar de rest van het seizoen', vervolgt de Mexicaan.

'Was een goed moment om de afgelopen races te analyseren'

Goede prestaties zijn ook voor het laatste deel van het seizoen van belang. Pérez wordt op de hielen gezeten door Mercedes-coureur George Russell die zeven punten achter hem staat op de vierde plek. 'Het wordt heel belangrijk dat we alles op alles zetten voor de laatste zes races van het seizoen en zoveel mogelijk punten pakken', vertelt de coureur.

In de vrije weken heeft het team van Red Bull zeker niet stilgezeten. 'Het is een goed moment geweest om te analyseren wat er de laatste paar races is gebeurd en we hebben een vrij goed idee waar we heen moeten om weer op het goede spoor te komen', eindigt de Mexicaan. De afgelopen zes races heeft Pérez slechts één keer op het podium gestaan, namelijk toen hij als tweede finishte in België. Dat terwijl zijn teamgenoot in diezelfde periode vijf keer won en één keer tweede werd. De coureur verwacht vanaf nu dus weer betere resultaten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws