Alonso ontdekt serieus probleem bij Aston Martin: 'Dat kost een beetje tijd' Formule 1
Formule 1

Alonso ontdekt serieus probleem bij Aston Martin: 'Dat kost een beetje tijd'

Alonso ontdekt serieus probleem bij Aston Martin: 'Dat kost een beetje tijd'

Fernando Alonso heeft nog voordat de nieuwe Aston Martin-auto zijn eerste echte ronde op een circuit kan maken een probleem ontdekt. In de simulator kreeg Alonso een eerste indruk van de AMR24 en daar merkte hij op dat de auto een zware besturing heeft. De Spanjaard benadrukt hoe realistisch een simulator in de huidige tijd is. Daarmee is het een serieus probleem voor Aston Martin.

In totaal heeft Alonso zo'n 100 tot 120 ronden gereden op drie verschillende circuits. 'Het meest opvallende punt is wanneer je uit bocht zes komt, opschakelt en dan rechtsaf gaat voor bocht zeven. Dan voelt het sturen erg zwaar aan en dat kost een beetje tijd', zegt Alonso in een YouTube-video van Aston Martin. 'Wanneer je in de simulator zit, draait alles om concentratie.'

Alonso over simulatiewerk

'Je moet elke ronde uiterst nauwkeurig zijn en gedetailleerde feedback geven aan de ingenieurs', vervolgt Alonso. 'Elke ronde moet consistent zijn. De precisie en concentratie die je in de simulator nodig hebt, zijn extreem en moeten vergelijkbaar zijn met het rijden in de echte auto. Iedereen is enthousiast en alles past goed, wat het belangrijkste is.'

Er wordt vooral geconcentreerd op de zitpositie, de pedalen en de veiligheidsgordels. 'We doorlopen ook alle vereisten van de FIA wat betreft de veiligheidscontroles en dergelijke. Je moet er rekening mee houden dat sommige races, zoals Monza en Monaco, totaal verschillende eisen stellen. Dus je moet van tevoren goed nadenken over alle posities', besluit Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws