Wolff haalde bij overstap woede Mercedes op de hals: 'Vertelde dat ik dat budget moest hebben' Formule 1
Formule 1

Wolff haalde bij overstap woede Mercedes op de hals: 'Vertelde dat ik dat budget moest hebben'

Wolff haalde bij overstap woede Mercedes op de hals: 'Vertelde dat ik dat budget moest hebben'

Toto Wolff heeft teruggeblikt op gesprekken met de leiding van Mercedes toen hij de overstap maakte naar de Duitse renstal. De ambities van het team uit Brackley waren duidelijk, alleen zag Wolff dat het team deze ambities niet kon waarmaken. Mercedes opereerde destijds met hetzelfde budget als Williams, maar dat was niet voldoende om voor het kampioenschap te strijden. Hierdoor moest Wolff enkele pijnlijke vragen stellen aan de leiding van Mercedes.

Aan het begin van het jaar maakte Wolff duidelijk dat hij zijn contract bij Mercedes heeft verlengd. De Oostenrijker begon in 2013 zijn avontuur bij de Duitse renstal, nadat hij al in de raad van bestuur van Williams zat vanaf 2009. In dat jaar pakte Brawn, met wat uiteindelijk het Mercedes-team werd, de wereldtitel, maar in de jaren die volgden, kende de renstal een moeilijke periode. Michael Schumacher werd wel aangetrokken, maar succes bleef uit.

Toen Wolff binnenstapte bij Mercedes, had het team in zijn ogen nog niet de juiste ingrediënten om voor het kampioenschap te strijden. De Oostenrijker moest aandringen bij de leiding van het team om te krijgen wat hij wilde. 'Ik zei tegen hen: Ik zit bij Williams, met precies dezelfde budgetten, en mijn verwachting is top zes. Jullie hebben hetzelfde budget, maar jullie verwachten wereldkampioenen te zijn. Dat is wat er mis is', wordt de Mercedes-teambaas geciteerd door PlanetF1.

'Ze waren eerst erg boos', geeft Wolff eerlijk toe. Hij zag dat het vooral een geldkwestie was bij Mercedes. 'Toen ik binnenkwam bij Mercedes, vertelde ik hen dat ik hetzelfde budget moest hebben als onze belangrijkste concurrenten, Ferrari en Red Bull. Dat was het beslissende moment, en het bestuur zei: vertel ons wat je nodig hebt.' Na dat beslissende moment ging het bergopwaarts voor Mercedes. De Duitse renstal won acht constructeurstitels op rij en het coureurskampioenschap werd zeven keer gewonnen.

Wolff miste teamgeest bij Mercedes

Ondanks dat Wolff kreeg wat hij wilde, moest er nog wat veranderen binnen het team. Mercedes had wel de juiste mensen, maar die moesten nog goed samenwerken. Dat project gaf de teambaas energie. 'Er was geen gevoel van teamgeest. Er was wel een zeer sterke groep die er al lange tijd zat, met veel expertise. Ik was vanaf mijn binnenkomst volledig betrokken bij elke beslissing. Het zou niet langer alleen een investering zijn, omdat ik me realiseerde dat F1 mijn niche is en ik houd van wat ik doe', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws