'Mercedes-sponsor wil Grand Prix van Maleisië weer op F1-kalender helpen' Formule 1
Formule 1

'Mercedes-sponsor wil Grand Prix van Maleisië weer op F1-kalender helpen'

'Mercedes-sponsor wil Grand Prix van Maleisië weer op F1-kalender helpen'

Petronas, de staatsoliemaatschappij van Maleisië en een titelsponsor van Mercedes, gaat proberen om voor het 2026-seizoen de Grand Prix van Maleisië weer op de Formule 1-kalender te krijgen, meldt Reuters. De race verdween na 2017 van de kalender en heeft sindsdien moeite om genoeg financiering te krijgen om weer een Grand Prix te organiseren. De bronnen van Reuters konden niet verklaren waarom Petronas juist nu weer een race naar het land wil halen.

De Grand Prix van Maleisië verdween na het 2017-seizoen van de Formule 1-kalender. De race op het Sepang International Circuit stond voor 2018 negentien seizoenen op rij op het programma in de koningsklasse van de autosport, maar door de torenhoge kosten en het feit dat er weinig tickets werden verkocht, ging de plaats op de kalender verloren. Er zijn in de afgelopen jaren meer geluiden geweest over de terugkeer van de Grand Prix van Maleisië. Een investering van Petronas moet dat over de streep gaan trekken.

'Het plan van Petronas om de Formule 1-race weer terug te brengen, werd onthuld tijdens een bedrijfsbijeenkomst onder leiding van de President en Chief Executive van het bedrijf, Tengku Muhammad Taufik Tengku Aziz', meldt Reuters. Er mocht echter niet met de media gesproken worden na afloop. Petronas is wel cruciaal voor de terugkeer van de race op het Sepang International Circuit. De minister van sport van Maleisië gaf vorig jaar immers nog aan dat een Grand Prix organiseren te duur zou zijn.

Verstappen won laatste editie

Max Verstappen wist de allerlaatste editie van de Grand Prix van Maleisië te winnen. De coureur van Red Bull Racing vertrok vanaf de derde plek, maar de Nederlander had de eerste plek in de vierde ronde al in handen. Deze moest hij heel even overlaten aan toenmalig teamgenoot Daniel Ricciardo, voordat ook de Australiër zijn pitstop maakte. Lewis Hamilton probeerde er nog wel een gevecht van de te maken, maar uiteindelijk kwam Verstappen met een voorsprong van twaalf seconden over de streep.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws