Focus Mercedes op 2024, maar 'het veiligstellen van P2 echt heel belangrijk' Formule 1
Formule 1

Focus Mercedes op 2024, maar 'het veiligstellen van P2 echt heel belangrijk'

Focus Mercedes op 2024, maar 'het veiligstellen van P2 echt heel belangrijk'

Mike Elliott en James Allison hebben aangeven dat het team van Mercedes het grootste gedeelte van de focus heeft gericht op het volgende seizoen. De Duitse renstal wil nog alles op alles zetten om de tweede plek in het constructeurskampioenschap veilig te stellen, maar het team wil vooral weer strijden voor de titel. De focus op het aankomende seizoen zal mogelijk wel helpen bij de ontwikkeling van de huidige auto.

Voor Mercedes is 2023 vooralsnog een frustrerend jaar. De Duitse renstal wilde na een teleurstellend 2022 weer voor de titel vechten, maar voorlopig is het team ver verwijderd van een titelstrijd. 'Volgend jaar willen we wel zo competitief zijn', zegt Elliott op de website van Mercedes. De focus ligt daarom ook al op volgend jaar. 'We moeten de juiste balans vinden tussen het halen van alle leermomenten met onze huidige auto en proberen om het grootste deel van onze inspanningen te richten op de auto van volgend jaar.'

Allison geeft dan ook aan dat het grootste gedeelte van de tijd in de windtunnel wordt gespendeerd aan de auto van aankomend seizoen. 'Grote delen van de ontwerpafdeling en de productie van onderdelen met lange doorlooptijden beginnen zich voor te bereiden. Vanaf de zomervakantie wordt het grootste deel van de aandacht besteed aan de auto voor volgend jaar. Maar dat biedt ook kansen voor de W14.' Aangezien de reglementen stabiel blijven, zullen de meeste teams de updates alsnog zo snel mogelijk willen brengen.

Mercedes wil kosten wat het kost P2 veiligstellen

Dit jaar is er nog voldoende om voor te strijden voor Mercedes. De Duitse renstal verloor in het begin van het seizoen nog van Ferrari en Aston Martin, maar die teams lijkt Mercedes voorbij te zijn gestoken. De tweede plek in het kampioenschap is dan nog altijd een mogelijkheid. 'Hoewel het niet helemaal voldoet aan onze oorspronkelijke doelen, is het veiligstellen van P2 desondanks echt belangrijk voor ons allemaal. Vooral in de tweede helft van het seizoen, wanneer de focus zal verschuiven naar de W15', aldus Allison.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws