FOTO'S | Stake F1 Team toont de C44, met nieuwe kleuren, aan het grote publiek Formule 1
Formule 1

FOTO'S | Stake F1 Team toont de C44, met nieuwe kleuren, aan het grote publiek

FOTO'S | Stake F1 Team toont de C44, met nieuwe kleuren, aan het grote publiek

Nadat McLaren het bal opende met de nieuwe kleurstelling voor de 2024-auto, volgden afgelopen week Haas, en eerder op de dag Williams. Voorlopig leverde het weinig verrassingen op, maar Stake F1 Team Kick Sauber bracht daar verandering in. Het team toonde een voornamelijk groene bolide aan het publiek.

In het verleden reed Jaguar Racing nog nagenoeg volledig in het groen, en zagen we Caterham een aantal jaar lang in de achterhoede met voornamelijk groene auto's. Sinds de aanwezigheid van Aston Martin in de Formule 1 keerde groen alweer terug in de sport, maar in 2024 is de kleur groen nog prominenter aanwezig in de Formule 1. Eerder maakte Alfa Romeo al de racepakken bekend, met felgroene mouwen, en de auto zelf bleef niet achter.

Stake F1 zorgt voor nieuw jasje

In de afgelopen jaren was Alfa Romeo eerst voorzien van rood-witte auto's, en later rood-zwarte auto's. Het automerk verdween echter als titelsponsor, nadat Audi aankondigde dat het vanaf 2026 de eigenaar van het team zal zijn, en dus werd er gezocht naar tijdelijke titelsponsoren. Die werden gevonden met Stake en Kick.com, twee bedrijven met dezelfde Australische eigenaren. Beide bedrijven hebben groene tinten in hun logo's, en dus lijkt het onvermijdelijk dat deze kleuren ook op de auto zullen verschijnen.

Stake F1 Team begon om 20:00 uur Nederlandse tijd met de presentatie van de C44. Na interviews met teamvertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi en coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu, was het na ongeveer een kwartier tijd voor het moment waarbij het doek van de auto gehaald werd. Zoals verwacht was de auto zwart met felgroen. Technisch directeur James Key stipte daarbij aan dat de bolide technisch gezien flink op de schop is genomen sinds 2023.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws