Stella vergelijkt Norris met wereldkampioenen: 'Zelfde talent en werkethiek' Formule 1
Formule 1

Stella vergelijkt Norris met wereldkampioenen: 'Zelfde talent en werkethiek'

Stella vergelijkt Norris met wereldkampioenen: 'Zelfde talent en werkethiek'

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft zich zeer positief uitgelaten over zijn coureur Lando Norris. Stella werkte in het verleden al met meerdere wereldkampioenen en meent dat Norris erg op hen lijkt. 'Ze zijn van dezelfde categorie', zegt hij tegen Speedcafe.

Stella werkte bij Ferrari met grote coureurs als Michael Schumacher, Kimi Räikkönen en Fernando Alonso en volgens hem bestaat er geen twijfel over dat Norris deze grote namen achternagaat. Een gedurfde uitspraak, gezien de Brit na 104 races nog steeds op nul overwinningen staat. Wanneer hij gevraagd wordt naar de potentie van Norris om wereldkampioen te worden, is Stella daar erg duidelijk over: ‘Lando is van dezelfde categorie. Ze hebben hetzelfde talent, dezelfde manier van denken en dezelfde werkethiek.’

‘Wanneer je aan kampioenen denkt, dan is een belangrijk kenmerk dat ze elk jaar beter worden’, meent de Italiaan. ‘Ik denk dat dat is omdat ze hun intelligentie en ethiek gebruiken. Ze hebben de beste mensen om zich heen.’ De sport wordt met het jaar competitiever en daarom wil een echte kampioen er volgens Stella voor zorgen dat hij elk jaar beter en beter wordt.

Norris heeft het talent om wereldkampioen te worden

De teambaas vindt dat Norris al vaak heeft laten zien dat hij het juiste talent bezit om wereldkampioen te worden. McLaren wist hem echter niet de juiste auto te geven om deze potentie er ook daadwerkelijk uit te halen. Aan het einde van het 2023-seizoen kwamen ze al iets meer in de buurt en wist Norris zes keer als tweede over de finishlijn te komen.

‘We hebben het rauwe materiaal, dat zagen we al toen Lando een vrije training voor ons reed in België. In 2018 zagen we de potentie en het is sindsdien alleen maar gegroeid', gaat Stella verder. ‘We moeten elk jaar blijven groeien zoals elke kampioen doet, maar we zijn enorm blij met Lando op dit gebied.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws