FOTO'S | Williams presenteert nieuwe bolide, in de avond de beurt aan Stake F1 Team Formule 1
Formule 1

FOTO'S | Williams presenteert nieuwe bolide, in de avond de beurt aan Stake F1 Team

FOTO'S | Williams presenteert nieuwe bolide, in de avond de beurt aan Stake F1 Team

Williams heeft op maandag 5 februari als tweede team de nieuwe bolide voor het 2024-seizoen getoond, nadat Haas het bal opende op vrijdag 2 februari. Later op de avond, om 20:00 uur, volgt Stake F1 Team nog. Williams eindigde afgelopen seizoen als zevende, terwijl Stake, destijds nog als Alfa Romeo, genoegen moest nemen met P9. Nu hopen de renstallen met de nieuwe auto's vaker te kunnen strijden voor een plek in de punten.

Het launch-seizoen werd op vrijdag 2 februari afgetrapt door het team van Haas. De Amerikaanse onthulde alleen de kleurstelling van de nieuwe auto en in de aankomende weken zal het team wat shakedowns uit gaan voeren. Williams en Stake F1 Team hebben wel een grote onthulling op het programma staan. Voor Stake F1 Team valt dat wel te begrijpen, aangezien het team natuurlijk ook naamsverandering heeft gehad.

Williams was echter als eerst aan de beurt en de renstal uit Grove pakte ook groots uit. Het team week namelijk uit naar New York, waar het doek van de auto werd gehaald. De Verenigde Staten, waar ook aankomend seizoen weer drie keer geracet zal worden, is uiteraard het thuisland van coureur Logan Sargeant. De Amerikaan krijgt dit seizoen opnieuw de kans om zichzelf te bewijzen tegenover Alexander Albon, die verre weg het grootste deel van de punten wist te scoren vorig jaar. Williams maakte de FW46 op onderstaande wijze bekend.

Williams houdt grotendeels vast aan oude kleurstelling

Op de afbeeldingen van de FW46 wordt duidelijk dat de Williams-bolide er niet heel anders uit zal gaan zien dan in de afgelopen jaren. Opvallend is wel de nieuwe sponsor op de sidepod, gelijknamig aan de nieuwe Haas-teambaas, Ayao Komatsu. Coureurs Albon en Sargeant hopen met de FW46 een nieuwe stap vooruit te kunnen zetten.

Welke kleurstelling brengt Stake F1 Team?

Om 20:00u Nederlandse tijd is het de beurt aan Stake F1 Team. De Zwitserse renstal zal de komende twee jaar nog moeten overbruggen voordat het verandert in Audi. Na het vertrek van Alfa Romeo, moest er ook een andere naam komen, voordat Audi zijn intrede officieel gaat doen. De naamswijziging lijkt ook een andere kleurstelling met zich mee te gaan brengen. Waar Alfa Romeo overwegend rood en wit was, lijkt Stake F1 Team met groene tinten te komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws