Gaat Verstappen ooit Hamilton achterna? 'Wat Max nu heeft, is de droom van elke coureur' Formule 1
Formule 1

Gaat Verstappen ooit Hamilton achterna? 'Wat Max nu heeft, is de droom van elke coureur'

Gaat Verstappen ooit Hamilton achterna? 'Wat Max nu heeft, is de droom van elke coureur'

Peter Windsor denkt niet dat Max Verstappen in de toekomst voor Ferrari zal rijden. Lewis Hamilton heeft de Formule 1-wereld op zijn kop gezet door te kiezen voor een avontuur bij de Italiaanse renstal vanaf 2025. Voor de zevenvoudig wereldkampioen is het een droom die uitkomt, maar zo zal het in de toekomst waarschijnlijk niet gaan voor Verstappen. De Nederlander zit namelijk uitstekend op zijn plek bij Red Bull Racing.

Aankomend seizoen zullen meerdere teams proberen om het gat te dichten naar Red Bull. De Oostenrijkse renstal was het gehele jaar dominant en de concurrentie lijkt dus een flinke klus voor de boeg te hebben. Bovendien snoepten teams als Mercedes, Ferrari en McLaren vooral punten van elkaar af in 2023, waardoor ze zich waarschijnlijk moeten gaan focussen op het onderlinge gevecht. Zal iemand Verstappen van de troon kunnen stoten aankomend seizoen?

'Nee, dat zie ik eigenlijk niet gebeuren', geeft Windsor toe in de livestream op zijn YouTube-kanaal. De Brit vindt de situatie achter Red Bull wel interessant. Daarbij noemt de journalist één team dat het grootste gevaar kan vormen. 'Ik denk dat Ferrari meer dan één race zal winnen dit jaar. Ze zitten in een positie waarin ze meer druk kunnen uitoefenen op Red Bull, waardoor ze wat foutjes kunnen afdwingen. Als ik naar het kampioenschap in zijn geheel kijk, zie ik niet hoe Max die niet opnieuw gaat winnen.'

Ferrari is vorig jaar begonnen met enkele grote wijzigingen. Frédéric Vasseur is aangetrokken als teambaas, het team koos voor een ander autoconcept en vorige week werd duidelijk dat Hamilton naar het team zal komen in 2025. De visie van de Fransman kan in de komende jaren mogelijk leiden tot succes. 'Er zijn voldoende redenen waarom Ferrari die stap kan zetten. Ze hebben goede mensen, twee geweldige coureurs en het management doet het nu goed.'

Maakt Verstappen de overstap naar het mythische Ferrari? 

Hamilton hoopt bij Ferrari natuurlijk zijn achtste titel te pakken. De coureur gaf zelf aan dat het een droom was om voor de Italiaanse renstal te rijden en dat geldt wel voor meerdere coureurs. Windsor verwacht in de toekomst echter geen dergelijke transfer van Verstappen. 'Misschien als er heel erg veel verandert bij Red Bull. Dan moet de hele sponsoring wegvallen en Newey met pensioen gaan; dan zal Max wel even om zich heen kijken. Zolang hij het naar zijn zin heeft met alle geweldige mensen, zal hij niet weggaan. Wat hij nu heeft, is de droom van elke coureur', aldus de journalist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws